Taviz vermemiz söz konusu değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile imzalanacak bir stand by anlaşması için bazı ilkeleri bulunduğunu ve bunlardan herhangi bir taviz vermelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

Türkiye-Kore İş Forumu sonrasında sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, IMF anlaşması konusunda daha önce bir anlaşmanın kısa süre içinde imzalanabileceği yönünde ifadelerinin hatırlatılarak, bu sürede nelerin değiştiğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

''Ben o açıklamamı yaparken başka bir şey daha kullandım. O da şuydu; Bizim bu konuda ilkelerimiz var. Bu ilkelerimiz üzerinden herhangi bir taviz vermemiz söz konusu değil. Bir tanesi örnek olarak vereyim; belediye gelirleriyle alakalı konu... Bununla ilgili yasa değişikliği denirse, bu bize dayatılırsa, biz bunu yapmayız. Biz bununla ilgili yasayı değiştirmişiz zaten. Buna benzer birçok konular olmuştur ki bunlarla ilgili olarak mutabık kalmadık, anlaşamadık ve bunlar standby anlaşmasını ortadan kaldırdı.''

Reklam
Reklam

IMF'nin daha çok ayakları üzerinde duramayan ülkelere destek verdiğini, Türkiye'nin artık ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde duran bir ülke haline geldiğini söyleyen Erdoğan, ''Türkiye'yi böyle görmüş olmaları da bizi ayrıca mutlu etmektedir'' dedi.

-TAŞ ATAN ÇOCUKLAR-

''Taş atan çocuklar'' için yapılacak düzenlemeye ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in bugün parlamentoda grubu olan partilerin grup başkanvekillerini ziyaret etmekte olduğunu anımsatarak, ''Bu ziyaret neticesinde de adımımızı süratle atıp, bu işi parlamentodan süratle geçirelim istiyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, yarın Elazığ'a giderek deprem bölgesinde incelemelerde bulunacağını söyledi.