"Tavşanlı Hayvan Borsası"nın Temeli Atıldı

Tavşanlı ilçesinde, belediye tarafından yürütülen proje kapsamında "Tavşanlı Hayvan Borsası"nın temeli törenle atıldı.

Tavşanlı ilçesinde, belediye tarafından yürütülen proje kapsamında "Tavşanlı Hayvan Borsası"nın temeli törenle atıldı.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Karakova mevkisindeki inşaat alanında düzenlenen törende, ilçede tarım ve hayvancılık projeleriyle yeni atılım ve çalışmalar yapılmasını beklediklerini anlatarak, borsanın bu gelişmeye ivme katacağına inandığını söyledi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de 89 bin metrekare alanda üç etap halinde hayvan borsası, nohut borsası ve tahıl borsası yapmayı planladıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

İlk etapta inşaatına başlanan Tavşanlı Hayvan Borsasının, bölgenin sayılı tesislerinden biri olacağını ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"2009-2010 döneminde, devlet tarafından tahsis edilen alanlardan biri olan Karakova'da yer alan borsa, modern, kanun ve yönetmeliklere uygun bir projeyle ilçemizin tarım ve hayvancılığına ivme kazandıracak. Mevcut hayvan pazarı, ihtiyaca cevap vermiyordu. Normlara da uygun değildi. Bu yeni tesis, bölgenin ihtiyacını karşılayacak özelliklere sahip olacak. Mevcut hayvan pazarı haftada bir gün faaliyet gösterirken, borsa haftanın üç günü hizmet verebilecek. Burada ilk olarak 35 bin metrekare alanda 2 bin 500 küçükbaş, bin büyükbaş hayvan kapasiteli, sosyal tesisleri de olan projeyi tamamlayacağız. Bu projenin ardından atık su arıtma tesisini gelecek yıl hibe yoluyla İller Bankası ortaklığıyla yapmayı planlıyoruz."

-İnşaat 275 günde tamamlanacak-

İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran da borsanın 275 günde tamamlanmasının hedeflendiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Tesisin yapımı için Tavşanlı Belediyesi'ne 4 milyon 500 bin lira kredi tahsis ettiklerini dile getiren Başaran, "İşin ihale bedeli 3 milyon 16 bin liradır. Burası büyükbaş ve küçükbaş hayvan padokları, sosyal tesis ve idari bina, karantina ahırı, kontrol binası ve gübre çukuru gibi ünitelerden oluşmaktadır. Toplam inşaat alanı 10 bin 919 metrekaredir. Projenin amacı, hayvanların daha modern bir tesiste sağlıklı koşullarda alınıp satılmasını sağlamak, belediyeye ek gelir imkanı oluşturmak, çevre ve görüntü kirliliğini kontrol altına almak amaçlanmıştır" dedi.

Daha sonra, Hatipoğlu, Güler ve Başaran tarafından birlikte butona basılarak, temele ilk harç döküldü.

Törene, Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı, Tavşanlı Emniyet Müdürü Murat Erdal, Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz