Tavşanlı Müftülüğü, Din Görevlilerine Iletişim Semineri Düzenledi

Kütahya Tavşanlı Müftülüğü tarafından din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik ‘Din Görevlileri ve İletişim’...

Kütahya Tavşanlı Müftülüğü tarafından din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik ‘Din Görevlileri ve İletişim’ konulu seminer düzenlendi.

Tavşanlı İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda konuşan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Yaman, din görevlilerinin, toplumda örnek alınan bireyler olduğunu ve sahip olduğu değerlerin topluma yansıdığını söyledi.

Bireylerin, değerle karşılaştıkları ilk alanın çocukluk dönemlerinin geçtiği aile kurumu olduğuna değinen Ertuğrul Yaman, özellikle çocuklara ve gençlere bu değerleri benimsetmenin ve özümsetmenin yolunun sözlü uyarılardan daha çok yaşamakla mümkün olduğunu kaydetti. Toplumda din görevlilerinin insanlar tarafından örnek alındığını ve sahip olduğu değerlerin topluma yansıdığını belirten Yaman, "İnsanı değerli kılan, sahip olduğu üstün nitelikler ve sahip olduğu donanımlardır. Sahip olunan değerler bireyin gelecekte kişiliğini, bakış açısını, davranışlarını, hatta hayatını belirleyecek etkenlerdir. İnsanın bu değerlerin farkına varıp, kişiliğinin temel taşları haline getirerek davranışa dönüştürmesi değerler eğitimi ile gerçekleşmektedir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: