Tavşanlı'dan Kısa Kısa

Tavşanlı Belediyesi tarafından 2010 yılında kardeş şehir ilan edilen Bosna Hersek'in Doğu Doboj Belediyesi'nden bir heyet, Tavşanlı ilçesini ziyaret etti.

Tavşanlı Belediyesi tarafından 2010 yılında kardeş şehir ilan edilen Bosna Hersek'in Doğu Doboj Belediyesi'nden bir heyet, Tavşanlı ilçesini ziyaret etti.

Doğu Doboj Belediye Başkanı Kemal Bradiç ve beraberindekiler, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile makamında görüştü.

Önceki aylarda Tavşanlı Belediyesi tarafından Doğu Doboj'a gerçekleştirilen ziyaretten sonra iade-i ziyaret için Tavşanlı'ya gelen heyetteki Bradiç, Tavşanlılı halkına Bosna Hersek'ten sevgi ve selam getirdiklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Yeni yapılan seçimlerin ardından görevine başlayan Bradiç, Tavşanlı'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye sınırlarına girdiklerinde duyduğu heyecanı ve güveni, hiçbir yerde hissetmediğini ifade etti.

Güler de sözde değil özde kardeşleri olarak hissettikleri heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Hislerinin bu yönde olması gayet doğaldır. Biz kendimizi Doboj ziyaretimiz sırasında nasıl evimizde gördüysek onlar da burada kendi evlerindeler. Bir insanın kendi evinde heyecanlı, huzurlu ve güvende hissetmesi kadar doğal bir şey yoktur. Çok şükür ki, bu hislerle yapılan bu kardeşlik protokolünün hayatımıza nüfuz ettiğini görüyoruz. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, ilçemiz ve hemşehrilerimiz adına Boşnak kardeşlerimize kendileri aracılığıyla selamlarımızı ve sevgilerimizi yoluyoruz."

Daha sonra, Bradiç ve Güler birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Konuk heyet, ziyaret sonrası ilçeden ayrıldı.

-Hazreti Mevlana, 22 Aralık'ta anılacak

Reklam
Reklam

Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Hazreti Mevlana'yı anma etkinliği, 22 Aralık'ta yapılacak.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı yazılı açıklamada, etkinliğin 22 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'dan itibaren Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada sevgi ve saygıyla tanınan Hazreti Mevlana'nın, "Şeb-i Arus" diye nitelenen vefatının yıl dönümü dolayısıyla program düzenlediklerini belirten Güler, "Hazreti Mevlana'nın hayatının konu alındığı tiyatro oyunu, sema gösterisi ve tasavvuf musikisi konserinden oluşan programda, bu büyük zatı hep birlikte anmayı hedefliyoruz. Tüm halkımızı bu büyük vuslatı birlikte yaşamaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: