Tavşanlı'nın Sbs'de Grubu

Tavşanlı ilçesinde Mustafa Yılmaz, SBS’de soruların tamamını doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Başarılı öğrenci...

Tavşanlı ilçesinde Mustafa Yılmaz, SBS’de soruların tamamını doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Başarılı öğrenci Mustafa Yılmaz, bu sonuç ile Türkiye genelinde tam puan alan 16 öğrenciden birisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin yarıştığı 2013 yılı 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarını açıkladı. Tavşanlı Özel Yıldız Eğitim Kurumları öğrencisi Mustafa Yılmaz, SBS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi ve Kütahya’nın gururu oldu.

13 yıldır Tavşanlıda hizmet veren Özel Yıldız İlkokul ve Ortaokul Müdürü Ayşe Rabia Yıldız Degeç, rehberlik, iyi bir koçluk ve çok iyi bir eğitim kadrosunun düzenli disiplinli ve özverili bir şekilde çalışması sonucu bu başarı elde edildiğini belirtti. Yıldız, 2006’dan bu yana başarı grafiklerinin sürekli yükseldiğini anlatarak, “Her SBS sonucu mutlaka ilçe ve il birinciliklerimiz oldu. Ayrıca Türkiye birinciliği ile bu başarıları taçlandırdık” dedi.

Reklam
Reklam

Mustafa Yılmaz ise, bu başarısını düzenli ve sistemli çalışmaya borçlu olduğunu söyleyerek, “Aşırı derecede çok çalışmak bazen sıkıntılar meydana getiriyor. O yüzden ben çok değil, ama planlı ve programlı çalıştım. Okul öğretmenlerimden sınava hazırlık süreci boyunca çok büyük destek gördüm. Bu başarıyı yakalamamda bana destek veren ve üzerimde emeği bulunan ailem ile Özel Yıldız ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de yazılı bir açıklama yaparak, "Öğrencimiz göğsümüzü kabartan büyük bir başarı elde etmiştir. Öğrencimizin başarısında emeği geçen başta ailesi olmak üzere yönetici ve öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Öğrencimizin yaşamının tüm alanlarında başarısının daim olmasını diliyorum." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz