Tavşanlı'ya Yeni Yapılacak Hayvan Pazarının Temeli Atıldı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde şehir merkezinde kaldığı için projelendirilen yeni hayvan pazarının temeli, düzenlenen törenle Karakova...

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde şehir merkezinde kaldığı için projelendirilen yeni hayvan pazarının temeli, düzenlenen törenle Karakova mevkiinde atıldı.

Veteriner kliniği, karantina odası, idari bina, kontrol binası ve gübre depolama çukuru gibi unsurları bünyesinde bulunduracak hayvan pazarının temel atma töreninde konuşan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “İller Bankası ile ortak yaptığımız girişim sonucunda kurulacak bu tesis çağın standartlarına uygun bir tesis olarak ilçe halkının ve bölgenin kullanımına sunulacak. Aynı zamanda ileriki dönemler için nohut ve tahıl borsası olarak da etap etap ilerleyecek bu tesis, bölgeye tarım ve hayvancılık olarak ekonomik bir kimlik kazandıracak. Bölgenin sayılı pazarları arasına girecek bu tesisin projelendirilmesinde, yapımında emeği geçen başta İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürümüz Osman Nuri Başaran’a ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Tesisin yapımı için Tavşanlı Belediyesi'ne 4 milyon 500 bin lira kredi tahsis ettiklerini dile getiren İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, "Burası büyükbaş ve küçükbaş hayvan padokları, sosyal tesis ve idari bina, karantina ahırı, kontrol binası ve gübre çukuru gibi ünitelerden oluşmaktadır. Projenin amacı, hayvanların daha modern bir tesiste sağlıklı koşullarda alınıp satılmasını sağlamak, belediyeye ek gelir imkanı oluşturmak, çevre ve görüntü kirliliğini kontrol altına almak amaçlanmıştır. Tesisin 275 günde bitirilmesi hedefleniyor." dedi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, ilçede tarım ve hayvancılık projeleriyle yeni çalışmalar yapılmasını beklediklerini anlatarak, borsanın bu gelişmeye ivme katacağına inandığını söyledi.

Tavşanlı Müftü Vekili Ramazan Mercan tarafından yapılan dua ve kurban kesiminin ardından butona basılarak temele ilk harç döküldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: