Tavuk benzetmesi Kıbrıs gazisini canından etti

Kağıthane’deki bir kıraathanede öldürülen Kıbrıs gazisinin katil zanlısı yakalandı. Akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen zanlının,...

Kağıthane’deki bir kıraathanede öldürülen Kıbrıs gazisinin katil zanlısı yakalandı. Akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen zanlının, cinayeti, "Eski tavuklar horoz oldu." lafına sinirlendiği için işlediği öne sürüldü. Zanlı Çetin Ş.’nin (38) daha önce de gittiği bir lokantada döner ustasını elindeki bıçaktan huylanarak bıçakladığı öğrenildi.
Yahya Kemal Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerindeki Bora Kıraathanesi’nde meydana gelen olayda, Kıbrıs Gazisi Orhan Uzunkaya (58), yan masada tek başına oturan bir kişinin tabancasından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti. Polis olaydan sonra yaptığı soruşturmada, Orhan Uzunkaya’yı öldüren kişinin aynı mahallede oturan Çetin Ş. olduğunu tespit etti. Sabaha karşı saklandığı evde yakalanan Çetin Ş. gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan Çetin Ş.'nin, “Sabah çay içip poğaçamı yiyordum. Yan masada dört kişi vardı. Kendi aralarında yüksek sesle konuşuyorlardı. Bir ara bana bakarak 'eski tavuklar horoz oldu' diye konuştular. Bana bakıp gülümsedi bir tanesi. Ben onlara o lafı bana mı söylediniz? deyince, 'yaran mı var gocunuyorsun' karşılığını aldım. Sonra ayağa kalkıp silahımı çekip rastgele ateş ettim.” diye ifade verdiği öğrenildi.
Çetin Ş.’nin 30 Ekim 2011 tarihinde de Kağıthane’de yemek yemek için gittiği bir lokantada döner ustasını bıçakla yaraladığı öğrenildi. O tarihte yakalanan ve hakkında işlem yapılan Çetin Ş.’nin polise verdiği ifadesinde, “Yemek yemeye gitmiştim. Elindeki döner bıçağını bana bakarak salladı. O gün sesimi çıkaramadım. Ancak kendime yediremedim. Ertesi gün gidip onu bıçakladım.” dediği belirtildi.
Polisteki işlemleri tamamlanan Çetin Ş. İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz