Tavuk Dünyası: Lezzet Için Alkole Ihtiyacımız Yok

Restoran zinciri Tavuk Dünyası'nın Ürün Geliştirme Müdürü Mustafa Kaya, lezzet versin diye etlerin alkol ve...

Restoran zinciri Tavuk Dünyası'nın Ürün Geliştirme Müdürü Mustafa Kaya, lezzet versin diye etlerin alkol ve türevleriyle harmanlanmasına gerek olmadığını söyledi. Kaya, “Kırmızı ve beyaz eti yumuşatmak, dinlendirmek ve lezzetlendirmek için alkol yerine onlarca sağlıklı gıda maddesi mevcut. Hatta alkol kullanılmaması daha sağlıklı.” dedi.

Et yemeklerine daha iyi rayiha ve tat vermek için çeşitli bitkiler ve baharatların kullanılabileceğini aktaran Mustafa Kaya, bunları defne, kişniş, rezene, tarhun, soğan, yoğurt, süt, salça, acıka, tatlı ve acı biberli soslar olarak sıraladı. Kaya, "Bu tarz doğal ürünlerle daha farklı ve leziz tatlar ortaya çıkıyor. Tamamen doğal baharatlar ve taze sebzeler ile hazırladığımız soslarla patentli reçetelerimiz var. Bunlara sürekli yenilerini ekliyoruz ve bu lezzetler müşterilerimiz tarafından çok seviliyor.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Restoranlarında az yağda sağlıklı pişirme yöntemleri kullandıklarını kaydeden Kaya, menülerinde obeziteyi tetikleyici besinlere yer vermemeye çalıştıklarını kaydetti. Kaya, 2012 yılı Eylül ayında Uluslararası Tüketici Akademisi (World Consumer Academy) tarafından gerçekleştirilen Gıda Kalite zirvesinde restoran dalında ‘2012 Gıda Kalite Ödülü’nü aldıklarını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz