Tavuk Gübresinden Enerji Üreten Mimsan'a Ödül

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen AR-GE yarışmasında Mimsan Grup geliştirdiği tavuk gübresi yakan enerji...

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen AR-GE yarışmasında Mimsan Grup geliştirdiği tavuk gübresi yakan enerji santrali projesi ile ödüle layık görüldü. Söz konusu sistemle tavuk gübresinden elektrik enerjisi üretilebilecek.

Orta Anadolu Makine Ve Aksamları İhracatçıları Birliği, 13 Nisan 2012 Tarihinde TİM ve TÜBİTAK Desteği ile Türkiye genelinde ilk defa makine sektörüne yönelik "1. Makine Ve Aksamları İmalat Teknolojileri AR-GE Proje Pazarı" adı altında geniş kapsamlı bir etkinliği Haliç Kongre Merkezi'nde düzenledi. Etkinlik kapsamında, 3 Farklı kategoride 180 AR-GE Projesi değerlendirildi.

Reklam
Reklam

Ödül törenine, yaptığı çevreci ve tasarruf sağlayan projeleri ile Mimsan Grup damgasını vurdu. Mimsan Grup ödül törenine, Tavuk Gübresi Yakan Enerji Santrali, Elektrostatik Baca Filtresi ve Kombine Buhar ve Kızgın Yağ Santrali olmak üzere 3 proje ile katıldı. Yapılan değerlendirmede, Tavuk Gübresi Yakan Enerji Santrali projesi ödüle layık görüldü. Ödülü, Mimsan Grup İcra Kurulu Başkanı Enver İlhan aldı. İlhan sahnede yaptığı konuşmada, Türkiye'deki tüm tavuk gübreleri ile 2 ayrı Atatük Barajı gücünde enerji üretilebileceğini söyledi.

Etkinlik sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlhan, söz konusu projenin bir tavuk firmasında şu anda kullandıklarını ve fabrikanın buhar ihtiyacını tavuk gübresinden sağladıklarını belirterek, "Biz tavuk gübresi konusunda yeni bir çığır açtık. Yenilenebilir enerji konusunda çığır açacak bir proje ile hem tasarruf edip, hem de kendi enerjimizi sağlayabiliriz. Şu anda bir tavuk firması ile çalışmaya başladık. Türkiye'deki tüm kümeslerden çıkan gübrelerle, 2 ayrı Atatürk Barajı kapasitesinde elektrik üretilebilir. Bu gerçekten önemli bir gelişme" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: