Tavuk Üreticileri Birliği Üyeleri Seminerde Buluştu

Manisa’nın Salihli ilçesinde bağlı Adala Beldesi’nde tavuk yetiştiricilerine Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği öncülüğünde düzenlenen eğitim...

Manisa’nın Salihli ilçesinde bağlı Adala Beldesi’nde tavuk yetiştiricilerine Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği öncülüğünde düzenlenen eğitim seminerinde, Biyo Güvenlik konularında bilgiler verildi.

Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği’nin öncülüğünde düzenlenen ve Adala Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde, Salihli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İl Çevre Müdürlüğü ve Salihli İlçe Jandarma Komutanlığınca tavuk yetiştiriciliğinde biyo güvenlik konusunun ne kadar önemli ve dikkat edilmesi gereken bir husus olduğu anlatıldı.

Reklam
Reklam

Eğitim semineri sonunda açıklamada bulunan Adala Belediye Başkanı ve MATYEB Başkan Yardımcısı Ferayi Arslan, ”Manisa Tavuk Yetiştiricileri Birliği’nin öncülüğünde düzenlenen eğitim seminerinde Salihli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İl Çevre Müdürlüğü ve Salihli İlçe Jandarma Komutanlığınca Tavuk yetiştiriciliğinde biyo güvenlik konusunun ne kadar önemli ve dikkat edilmesi gereken bir olduğu anlatıldı. Yumurta üretim çiftliklerinde verimli ve Kaliteli bir üretimin sürdürülebilmesi ancak Sağlıklı sürüler ile mümkündür. Bu yüzden Hastalıkları en aza indirmek için koruyucu önlemlerin alınması ve her işletmenin sadece hastalık görüldüğünde değil her zaman uygulayacağı bir biyo güvenlik programına ihtiyaç vardır. Böylece üreticiler hem kendi sürüsünü ve ülke kanatlı varlıklarını hastalıklara karşı korumuş olup hemde halk sağlığını güvence altına almış olurlar. Alınan biyogüvenlik tedbirlerinin yetersiz ya da Hiç uygulanmaması durumunda hastalıkların görülme riski artmakta ve önemli ekonomik kayıplar oluşmaktadır. Biyogüvenlik hastalık etkenlerini işletmelerden uzak tutabilmek için yapılan işlerin tümünü kapsar. 'Biyo' hayat anlamını, 'güvenlik' korumayı tanımlar. Biyogüvenlik programları uygulanması ve alınan koruyucu tedbirlerin süreklilik arz etmesi büyük önem taşır. Biyogüvenlik uygulamaları, aynı zamanda işletme çevresindeki diğer kanatlı isletmeler için de önemlidir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: