Tavuk Üreticisi Zamlardan Kötü Etkilendi

Torbalı’ya bağlı Ormanköy’de 7 yıldan beri tavuk çiftliği işleten veteriner hekim Cemil Yurddaş, son yapılan...

Torbalı’ya bağlı Ormanköy’de 7 yıldan beri tavuk çiftliği işleten veteriner hekim Cemil Yurddaş, son yapılan zamlarla tavuk çiftliklerinin iflasın eşiğine geldiğini söyledi.

Elektrik, su, talaş ve kömüre yapılan zamlar nedeniyle giderlerinin aşırı derecede arttığını belirten Yurddaş, herşeye rağmen çiftliğini açık tutmaya çalıştığını dile getirdi. En büyük tepkisini TEDAŞ’a gösteren Yurddaş, “Çiftliği yeni aldığımda saatini değiştirmek istedim. Elektrik saatinin normalden yavaş çalıştığını söylediler ve 22 bin 500 TL ceza kestiler. O cezayı ödeyebilmek için bankadan faiziyle birlikte 45 bin lira kredi çektim. Yıllardır borç ödüyorum ama artık ödeyemez hale geldim” dedi.

Reklam
Reklam

"ZAMLAR BELİMİZİ BÜKTÜ"

Zamlar yüzünden giderleri karşılayamadığını belirten veteriner hekim Yurddaş, “7 senedir Ormanköy’deki çiftliğimde tavuk yetiştiriyorum. Civcivleri sıcak tutmak için zemine talaş koymam gerekiyor. 4 ton talaş gerekiyor ve son gelen zamlarla talaşın tonu 350 liraya çıktı. Hayvanları sıcak ortamda tutmak ve hastalanmamalarını sağlamak için soba yanıyor. 10 ton kömür gerekli ve son zamlarla kömürün tonu da 300 liraya çıktı. Suya zam yapıldı, ancak Ormanköy’de su sıkıntısı var. Her gün sular kesiliyor. Elektriğe zam geldi, her ay bin 800 lira elektrik faturası geliyor. Bu zamlarla ne kadar dayanırım bilmiyorum. İflasın eşiğine geldim. Üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Her ay zam yaparak, bizi adeta bitiriyorlar” diye konuştu.

Çiftliğinde 15 bin tavuk bulunduğunu dile getiren Cemil Yurddaş, TEDAŞ’tan şikayetçi. “Elektrik saatini üzerime almak için TEDAŞ’A gittim. Gelip saati söktüler. Saat normalden daha yavaş dönüyormuş, bunun için bana 22 bin 500 lira ceza kestiler, hem de benim hiçbir suçum yokken. Nereye başvurduysam olumsuz cevap aldım. Cezayı ödeyebilmek için bankadan kredi çektim. Faizleri ile birlikte 45 bin lirayı geri ödüyoruz. Artık ödeyebilme gücüm kalmadı” dedi.

Reklam
Reklam

Yurddaş, haftada bazen 3-4 kez elektrik kesintisi yaşandığını ve bu yüzden hayvanlarının telef olduğunu da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz