Tayland Büyükelçisi Antalya Valisini Ziyaret Etti

Tayland Büyükelçisi Ratkalit Manathat Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında, Tayland...

Tayland Büyükelçisi Ratkalit Manathat Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında, Tayland Büyükelçisi Ratkalit Manathat’ı kabul etti. Ziyarette, Büyükelçi Manathat, Antalya ve Tayland arasındaki ticari ilişkilere ve turizm konusuna görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Tayland’a her yıl 20 milyon turist geldiğini söyleyen Büyükelçi Manathat, “Turizm Antalya gibi Tayland’ın da esas gelir kaynaklarından biri. Biz de Antalya ve Tayland arasında turist değişimi yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Antalya’da Fahri Konsolosluk açılmasını da istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Tayland Büyükelçisi ile iki konu üzerinde fikir alışverişindeki bulunduklarını kaydeden Vali Altıparmak, ilk konunun Expo olduğunu belirtti. Tayland’ın Chiang Mai şehrinde iki defa Expo fuarı yapıldığını kaydeden Vali Altıparmak, “Bundan dolayı Chiang Mai’ye bir ziyaretim olmuştu. Gayet güzel izlenimlerimiz oldu” dedi.

İhracat ve ithalat konularına da değindiklerini ifade eden Vali Altıparmak şöyle konuştu,

“13 milyon dolar ihracatımız, 7 milyon dolar da ithalatımız var. Bundan dolayı Antalya onlar için dikkat çekici bir şehir. İhracat ve ihracat konusunda karşılıklı kazanma anlayışla ziyaret ettiklerini ifade ettiler. Bu ziyaretten önce de konuşmuştuk. Taylandlı iş adamları ile Antalya işadamlarını karşılıklı eşleştirme yapmayı görüştük. Umuyorum Türkiye ve Antalya için kazançlı bir ziyaret olur. Şu anda Antalya’da 400-500 Taylandlı var, Türkiye’ye yılda yaklaşık 10 bin kişi geliyor. Bu çok az bir rakam. Onların da geliri turizm, o yüzden karşılıklı bir paylaşım oldu.”

Ziyaretin ardından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak Tayland Büyükelçisi Ratkalit Manathat’a plaket verdi. Büyükelçi Manathat da Vali Altıparmak’a ülkesine özel hediye takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: