Tayland Büyükelçisi Manathat'dan Vali Altıparmak'a Ziyaret

Tayland Büyükelçisi Rathakit Manathat, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti.

Tayland Büyükelçisi Rathakit Manathat, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti.

Valilik makamında yapılan ziyarette Vali Altıparmak, 2016'da Antalya'da düzenlenecek Botanik EXPO'su için, daha önce bu organizasyonu iki defa düzenleyen Tayland'ın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.

Tayland ve Antalya arasındaki ticaret hacmini artırmak için gerçekleştirilen bir ziyaret olduğuna değinen Altıparmak, "Bu amaçla Tayland ve Antalyalı iş adamlarını tanıştırmak. Umarım her iki ülke açısından da kazançlı olur" dedi.

Reklam
Reklam

Altıparmak, Tayland'dan Antalya'ya bu yıl 400-500 civarında, Türkiye'ye ise 10 bin civarında turist geldiğini belirterek, "İki ülke için de turizm büyük önem arz ediyor. Turizm konusunda karşılıklı bilgi paylaşımı gerçekleştirdik" dedi.

Tayland Büyükelçisi Rathakit Manathat ise iki ülke arasında ticareti ve turizm işbirliğini artırmak istediklerini ifade ederek Türkiye'de açmayı planladıkları 3 fahri konsolosluktan birinin Antalya'da kurulmasını istediklerini bildirdi.

Ziyaretin ardından Vali Altıparmak, Manathat'a plaket verdi. Manathat ise valilik şeref defterini imzalayarak, Altıparmak'a hediye verdi.

-Antalya'daki elektrik kesintileri-

Ziyaret sonrasında gazetecilerin Antalya'daki elektrik kesintileriyle ilgisi sorusunu yanıtlayan Altıparmak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile toplantı yapıldığını, bakanlığın konuyla ilgili gerekli desteği sağlayacağını söyledi.

Yaşanan elektrik sıkıntısının en çok otelleri etkilediğini ve Antalya için yeni bir santral yapılmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Altıparmak, "Modern hayat belirli bir zenginlik sağlayınca, klimasız ev kalmaz oldu. Dolayısıyla bu talebi arz karşılamaz hale geliyor. Özellikle belirli saatlerde. Bu da dolaylı olarak ağırlıklı otellere zarar veriyor. Yoksa evlerde bireysel olarak belki buzdolabındaki ürünlere, bir takım şeylere zarar verebilir veya klimasız kalabiliriz ancak konu otel olduğu zaman, gelen turistlerin rahatı bozulduğu zaman ciddi bir darbe vurur" dedi.

Reklam
Reklam

Altıparmak, elektriklerin sürekli kesilmemesi için yenileme yapılması gerektiğine değinerek, "Besleme hatları yenilenirken by-pass edilerek elektrik veriliyor. Ama kaldırmıyor. O hatların yenilenmesi lazım. Başka yollardan elektrik veriliyor. Kablolar yenilenmediği zaman yaptığınız işler tekrar arıza çıkartıyor" diye konuştu.

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: