Tayland Büyükelçisi'nden İzmir'e Övgü

İZMİR (AA) - Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat, resmi ziyaretler için geldiği İzmir'e hayran kaldığını belirtti. 

İZMİR - Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat, resmi ziyaretler için geldiği İzmir'e hayran kaldığını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'den yapılan açıklamada, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Tharit, eşi Vithu Charungvat ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Tharit, Tayland'ın dünyanın önemli bisiklet üreticilerinde olduğunu hatırlatarak, Aziz Kocaoğlu'na "Bisiklete ne kadar önem verdiğiniz, bisiklet yollarınızdan anlaşılıyor" dedi. İki ülke arasında ilişkilerin güçlenmesi için işbirliği beklediklerini kaydeden Tharit, kentin birçok noktasında çiçeklerle karşılaştığını ve bundan çok hoşlandığını belirterek, "Böyle güzel bir şehirde yaşadığınız ve bu kentin belediye başkanlığını yaptığınız için sizi kıskandım" dediği ifade edildi. Kocaoğlu da iki ülke arasında ekonomik ve kültürel işbirliğinin gelişmesi için ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: