Tayland gezisine katılanlar döndü

İzmir (AA)- İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği gezi ile Tayland'a giden ve orada İzmir'in EXPO 2015 adaylığını tanıtıp, Uluslararası Bahçecilik Sergi ve
Fuarına katılan heyet, kente döndü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu havalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, gezinin oldukça başarılı geçtiğini ve amacına ulaştığını söyledi. Geçtiğimiz hafta Pazartesi akşamı başlayan 8 günlük geziye 227 kişinin katıldığını belirten Kocaoğlu, ekipteki 80-90 kişinin belediye başkanı ve meclis üyesi olduğunu söyledi. Geziye Dışişleri ve Kültür bakanlıklarından 40'a yakın kişinin katıldığını, diğer katılımcıların İzmir'in önde gelen isimleri olduğunu belirten Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege Genç İşadamları Derneği, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticileri ile 11 Oda temsilcisinin de Tayland gezisine katıldığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Kocaoğlu, bir gazetecinin Tayland gezisi ile ilgili söylentiler ve açıklamaları sorması üzerine, "Onlar mazide kaldı, biz çalışıp cevap vereceğiz" dedi. Geziyle ilgili gazetelere yansıyan yorumlara üzüldüğünü, gezinin başarılı geçtiğine inandığını belirten Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu ise gezinin iyi anlatılamaması nedeniyle olumsuz haber ve söylentiler çıktığını kaydetti.