Tayland'a tatil için gitti, cami yaptırıyor

Tayland'ın turistik bir adasında tatile giden Yaşar İpek, ormanlık alanda ezan sesiyle karşılaşınca Müslüman bir köyü ziyaret etti. Gördüklerinden etkilenen İpek, buraya cami yaptırma kararı aldı.

Yaşar İpek, Tayland tatili sırasında dünyanın en çok turist çeken adalarından Phuket'in yemeklerine ısınamayınca, yanındaki arkadaşlarına diğer adaları da gezip keşfetme teklifinde bulundu. Tesadüf eseri karşılaştığı 65 kişilik Müslüman köy, ünlü şarkıcıya duygu dolu dakikalar yaşattı. Yaşadıklarından etkilenen İpek, köyde ezan okuyarak namaz kıldırdı. Köyü terk ederken cami sözü veren ünlü şarkıcı, koca bir köy için umut oldu.

ORMANLIK ALANDA EZAN SESİ DUYDU

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; yerli halkın tavsiyesi sonucu Naka Adası'na geçen İpek, bir cuma günü, yerlilerin yaşadığı ormanlık alanda dolaşırken ezan sesi duydu. Şaşkına dönen grup, sese doğru ilerleyince 65 kişilik nüfusa sahip bir Müslümak köyünü buldu. Müslümanlarla sohbet Yaşar İpek, maneviyatı yüksek insanların sıcak karşılaması sonucu duygu dolu anlar yaşadı.

CAMİYİ YENİLEME SÖZÜ VERDİ

Ayrılma vakti yaklaştığında İpek, Naka Adası'ndaki Müslüman köylülere, adada bulunan, tentelerden inşa edilmiş caminin yenilenmesi için yardım etmek istediğini söyledi. Yaşadığı bu tesadüften çok etkilenen İpek, caminin yeniden yaptırılmasına ön ayak olacağı için de büyük mutluluk duydu.

MİKROFONU ELİNE ALIP EZAN OKUDU

Yaşar İpek, şarkıcı olduğunu söyleyince, köylüler ondan ezan okumasını istedi. Köylülerin bu ricası üzerine duygulanan sanatçı, mikrofonun başına geçip kılınacak cuma namazı için öğle ezanını okudu. Namaz sonrası İpek ve arkadaşları, Kur'an-ı Kerim okuyan çocuklarla vakit geçirdi.