Tayland'da kaplan tapınağı

KANJANABURİ (İHA) - Tayland'ın Kanjanaburi kentinde bulunan Kaplan Tapınağı, birbirinden alımlı ve cana yakın kaplanları biraraya getiriyor.

Kaplan Tapınağı adında büyük bir alanda bulunan kaplanlar, cana yakın ve bir o kadar da sevimliği ile ziyaretçi akınına uğruyor. Yaban hayatın genelde hep başrol oyuncuları olan kaplanlar, gösterdikleri sakin, uslu ve ağırbaşlılığı ile bu tabuları yıkıyor. Turistlerin ilgisini çeken kaplanlar, her gün çok sayıda insanın tapınağı ziyaret etmesini sağlıyor ve ülke için iyi bir döviz kaynağı oluyor. Günde 500 ila 600 civarında turisti ağırlayan tapınakta, kaplanlarla fotoğraf çekilmek 3 dolar, kartpostal resim ise 30 dolar civarında. Ayrıca tapınağın içerisinde satışa sunulan hediyelik eşyalar da oldukça pahalı. Kaplan dişi veya kaplan derisinden yapılmış kemer 30 dolardan satışa sunulurken, buna rağmen turistlerin kuyruğa girip sıra beklemesi şaşırtıcı gelmiyor, çünkü çoğu kişi bu şansın hayatta bir kere olduğunun farkında.

Reklam
Reklam

Tapınağın bazı kurallarına hiç şartsız uyulmak durumunda. Buna göre resim çektirmek isteyenler görevli personelin gözetiminde bulunmak zorunda. Ayrıca turuncu, kırmızı veya pembe renk elbise ile içeri girmek yasak. Bu renklerin kaplanlar tarafından kan gibi algılanabildiği ve olası bir tehlikeye mahal vermemesi için bu yönde önlem alındığı bildirildi.