Tayvan Büyükelçisi Chen, Başkan Çakır’a Misafir Oldu

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James Chen, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.Malatya'daki 7. Doğu ve...

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James Chen, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Malatya'daki 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na katılmak üzere kente gelen Tayvan Ankara Büyükelçisi Chen, eşiyle Malatya Belediye Başkanı Çakır'la makamında görüştü. Ziyarete Vali Vasip Şahin, Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de katıldı.
Büyükelçi Chen, burada yaptığı konuşmada, kente ilk kez geldiğini ve Malatya'dan çok etkilendiğini söyledi. Malatya'nın bir atılım halinde olduğunu dile getiren Chen, "Ekonominin canlanması için fuarlar çok önemli. Yerel ekonominin canlanması için Valinin, sizlerin ve TSO'nun çabaları kayda değer bir seviyede. Ekonominizden, kültürünüz ve tarihinizden gerçekten etkilendik. Gelecekte Malatya ile Tayvan'ın işbirliği yapmasını ümit ediyorum. İnsanlarımızın bu bölgeye gelmesi konusunda teşvikte bulunacağız. Bizim halkımızın ve insanımızın dikkatini çekecek tarihsel ve kültürel özelliklerimiz bulunmakta." dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Ahmet Çakır da Tayvan Büyükelçisi Chen ve eşini Malatya'da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ülkelerin birbirlerini tanımalarının önemine vurgu yapan Çakır, “Ülkelerin birbirlerini tanımaları çok önemli. Bu hem ekonomik anlamda işbirliğinin gelişmesi hem de kültürel anlamda ülkelerin birbirini tanıması açısından çok önemli. Arzu ediyorum hem ticari hem turizm anlamında Tayvan’la ilişkilerimiz daha ileri noktaya gidecektir. Tayvan’la hem yatırım hem turizm amaçlı ziyaretlerin artmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Vali Şahin ise iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından ziyaretin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Şahin, şunları söyledi: “Bu tür ziyaretlerin sembolik değerleri de vardır. Hem iki devleti hem iki milleti birbirine yaklaştırır. Bu ilişkilerin güçlü bir şekilde geliştirilmesi insanların dünyaya bakışında da bir güven sağlar. Dünyanın yaşadığı birtakım sorunlara çözüm bulmada karşılıklı iş birliğinde ortak zeminlerin oluşturulmasında bu ziyaretler önemlidir. Ben inanıyorum ki büyükelçi ve eşleri hanımefendinin nezdinde Tayvan’da bir penceremiz olur ve oradan Tayvan bizi, biz Tayvan’ı daha iyi görüp tanırız. İnşallah Malatya’dan güzel anılarla ayrılırlar.”

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Çakır, Chen'e kayısı ve kayısı kristali hediye etti. Büyükelçi Chen de Başkan Çakır’a Tayvan’da gerçekleştirilecek fuarların takvimi ile Tayvan’da üretilen bir şarj cihazı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz