Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Chen, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Akyürek'i Kültürel Miras Konferansına Davet Etti

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i Tayvan'da yapılacak tarihi şehirler ve kültürel mirasla ilgili

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i Tayvan'da yapılacak tarihi şehirler ve kültürel mirasla ilgili konferansa davet etti.

Chen, Akyürek'e davet mektubunu takdim etmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye ile Tayvan arasında ekonomik ve kültürel işbirliğinin artırılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Konya'daki yatırım avantajlarının kendilerini etkilediğini belirten Chen, Ekim ayındaki konferansta Tayvan'ın Tainen şehriyle Konya arasında kardeş şehir ilişkilerinin oluşturulması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Akyürek, Tayvan insanının misafirperverliğini, sıcaklığını bildiklerini ve daha yakın ilişkiler kurmak istediklerini ifade etti.

Büyükelçi ve eşini Şeb-i Arus törenlerine davet eden Akyürek, gerçekleştirilecek dostluk ilişkileriyle karşılıklı olarak deneyimlerin paylaşılacağına inandıklarını dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Akyürek, Chen'e İngilizce Mesnevi ve çini işlemeli porselen sikke hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: