Tayyip Erdoğan, Reza Zarrab'ı tutuklayan Savcı Bharara'yı engelledi mi?

Bildiğiniz gibi İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab, ABD'de New York Savcısı Preet Bharara tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

**Diren Selimoğlu/Mynet Haber

**

Bu olaydan sonra Türkiye'den pek çok kullanıcı Savcı Bharara'ya büyük ilgi göstermiş ve savcının takipçisi sayısı bir gün içerisinde 9 binden 191 bine çıkmıştı.

Dün konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bharara Erdoğan'ı takip etmeyi bıraktı.

Bharara o kadar popüler oldu ki 17/25 Aralık rüşvet operasyonunda adı geçen bakanlara atıfta bulunan kullanıcılar savcıya çağrı yaptı.

Ancak Bharara'nın takibi kısa sürdü. Ertesi gün Twitter kullanıcıları savcının profiline baktığında, savcının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, artık takip etmediğini gördü.

Reklam
Reklam

Bu iki şekilde olabilirdi. Ya ilk akla gelen savcının Erdoğan'ı takip etmeyi bıraktığını, ya da Erdoğan'ın savcıya block-unblock yapması.

Bir insanı bloklarsınız (yani engellerseniz), sizin yazdığınız, paylaştığınız hiçbir şeyi göremiyor ancak engellemek istemiyorsanız ama sizi de takip etmesin istiyorsanız block-unblock yapıyorsunuz. Yani arkadaşlıktan çıkarma gibi bir şey. Bilmeyenler için block-unblock işlemi şu şekilde işliyor: Sizi takip etmesini istemediğiniz bir insanı önce engelliyorsunuz, sonra engelini kaldırıyorsunuz. Böylece karşıdaki kişi artık sizi takip etmiyor.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI MİZAHINI YİNE KONUŞTURDU