TBB Başkanı Coşar'dan Büyükerşen'e: Solum Türk solu gibi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Ahsen Coşar ve yönetim kurulu üyeleri, 2 gün boyunca çeşitli...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Ahsen Coşar ve yönetim kurulu üyeleri, 2 gün boyunca çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Eskişehir’e geldi. Coşar ve beraberindekiler, ilk olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.
Eskişehir Barosu’nun davetlisi olarak kente gelen Coşar ve yönetiminin Büyükerşen ziyaretinde ilginç diyaloglar yaşandı. Büyükerşen, hukuk gazileri diyerek karşıladığı Coşar ve TBB üyelerine, “Bana nasılsın diyorlar? Ben de Türkiye gibiyim dedim mi yetiyor.” dedi. Bunun üzerine Coşar da Büyükerşen’e, “Bir avukat arkadaşımız sol tarafından felç geçirmişti. Ona sorardık nasılsın diye, o da Solum Türk solu gibi derdi." karşılığını verdi. Bunun üzerine gülüşmeler yaşandı. Coşar’ın bu sözleri üzerine Büyükerşen, Türk solunun içinden biri olarak durumun aynen bu olduğunu ifade etti.
Büyükerşen, TBB Başkanı Coşar ve ekibini kapıda karşıladı. Daha sonra makama geçen taraflardan ilk sözü alan Büyükerşen, Eskişehir’de hep kendilerinin önplanda olduğunu söyledi. “Biz burada muhalefet partisinden olmamıza rağmen önplana çıkıyoruz.“ diyen Büyükerşen, şöyle dedi:
“İktidar, belediyelerinin gördüğü olağanüstü desteğe rağmen biz kendi yağımızla kavrulup işimizi yapıyoruz. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Okulda üniversitede ne varsa kente yaymak istedik. Aslında bizim yaptıklarımız belediye başkanlarımızın yapması gereken şeyler. Sizlerin ziyareti çok önemli. Hukuksuz hiçbir devlet ayakta duramaz. Ümit fakirin ekmeğidir deyip inşallah iyi olacak diyoruz. İyimser olmaya çalışıyoruz. Başkanım nasılsın diyorlar? Türkiye gibiyim deyince anlıyorlar.”
TBB Başkanı Coşar da Ankara Barosu'nda görev yaptığı dönem, başkan yardımcısının sol tarafından felç geçirdiğini hatırlatarak, bu süreçte yaşadığı bir hadiseyi anlattı. Coşar, “Arkadaşımız hastaneye kaldırılmış. Doktor hayırdır ne oldu demiş? Vallahi, solum Türk solu gibi demiş.” diye konuştu. Coşar’ın sözleri, ziyarete katılanları kahkahaya boğdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz