TBB Başkanı Feyzioğlu, Erzurum'da namaz kılıp şehitler için dua etti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, eşi ve kızı cinayete kurban giden Songül Şengel'e destek için geldiği Erzurum'da, namaz kılıp şehitler için dua etti.

Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasını izlemek ve destek için adliyeye giden başkonsoloslara tepki göstermesine ise, "Duruşmalar alenidir. Türk yargısı, büyükelçi, konsolos geldi, gelmedi diye etkilenmez. Bu hassasiyette olan sayın Cumhurbaşkanı'nın, HSYK'nın oluşumunda kendisinin de orada etkili olduğunu hatırlayarak, hakim ve savcılara telkin, hatta talimat anlamına gelecek cümlelerden de hassasiyetle kaçınması gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, dün Erzurum Barosunda meslektaşları ile sohbet etti ve ardından Baro Başkanı Talat Göğebakan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte öğle namazını kılmak için tarihi Ulucami'ye gitti. Cami çıkışında vatandaşlarla görüşen Feyzioğlu, daha sonra Adliye Sarayında görülen kadın cinayeti davasına katıldı. İkindi namazını da Abdurrahman Gazi Türbesinde kılıp, dua eden Feyzioğlu, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dilerim terör bu topraklardan kazınır ve sonsuza dek toplumsal barış mutluluk içinde yaşanır. Bütün dualarımız bunun için. Görmeyen gözleri gösterelim, duymayan kulaklara duyuralım, erişilmez, ulaşılamaz vicdanların pasını silelim ve onlara da ulaşabilelim diye dua ettik" diye konuştu.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE ÜCRETSİZ AVUKATLIK HİZMETİ

Erzurum'u Abdurrahman Gazi Türbesinin önünden bir süre seyreden Metin Feyzioğlu, burada meslektaşlarına 'Mehmedim projesi'ni anlattı. Projenin bir sivil toplum harekatı olarak kurulduğunu, başkanlığını Güneydoğu gazisi Avukat Metin Özaslan'ın yaptığını belirten Feyzioğlu, "Ergenekon ve Balyoz, senaryolarında uzun yıllar zindanda yatırıldı. Suçsuzluğu, bunların senaryo olduğu ispatlandı ve bugün yine aramızda çok şükür. Onun söylediği, 'Türk askeri, vurulurken ölmez, Türk milleti tarafından unutulursa ölür' sözüyle doğdu Mehmedim projesi. Biz de, 'millet olarak şehitlerimizi asla unutmamalıyız' dedik ve 40-50 meslektaş bir araya gelerek Ankara Kulübü Derneği çatısı altında kurduk. Burada, şehit ve gazi ailelerine ücretsiz avukatlık hizmeti sunacağız. İlk davaları da hazırlamaya başladık. PKK terör örgütünün Kızılay'da yaptığı katliam sonrasında bir hizmet kusuru olduğunu devletinde koruyamadığını bir zaafı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TÜRK YARGISI KONSOLOSLARDAN ETKİLENMEZ

Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasını izlemek ve gazetecilere destek olmak için Adliyeye giden başkonsoloslara tepki göstermesine ise şöyle değerlendirdi:

"Duruşmalar alenidir. Buyursunlar girsinler. Türk yargısı, büyükelçi, konsolos 'geldi', 'gelmedi' diye etkilenmez. Bu hassasiyette olan sayın Cumhurbaşkanının HSYK'nın oluşumunda kendisinin de oradan etkili olduğunu hatırlayarak hakim ve savcılara telkin, hatta talimat anlamına gelecek cümlelerden de hassasiyetle kaçınması gerekir. Yabancı bir konsolosun duruşmaya girmesi ile yargının etkilenebileceğini ben düşünemiyorum.

ADALET PAYDASI KIRILIRSA DEVLET ÇÖKER

Türkiye'nin ihtiyacı olan yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığını savunmaya etkin şekilde yer verişini ve adil yargılama yapma gücünü bizim sağlamamız lazım. Bunu sağlayamadığımız takdirde Türkiye'de kamu oyunu ilgilendiren her dava, her soruşturma biliniz ki bizim toplumsal olarak daha ayrışmamıza sebebiyet veriyor. Bunu gidermek zorundayız. 78 milyonu buluşturacak payda adalet paydasıdır. Adalet paydasında buluşursak birliğimizi, berberliğimizi, vatanı, milleti ile bütünlüğümüzü koruyabiliriz. Adalet mülkün temelidir. Bu payda kırılırsa hepimiz altında kalırız, devlet de çöker. Devleti ayakta tutmanın yolu adalet paydasında 78 milyonu buluşturmak."

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: