TBB Risk Merkezi Faaliyete Geçti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde bulunan Risk Merkezi, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) çatısı altında...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde bulunan Risk Merkezi, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) çatısı altında faaliyetlerine başladı.

Risk Merkezi, üyelerinin müşterilerine ait risk bilgilerini toplayacak. Müşterilerin talebi halinde kendilerine ait risk bilgilerini rapor halinde sunacak.

Merkez, banka ve finansal kuruluşların müşterilerine ait kredi limit, kredi risk ve tasfiye olunacak alacaklar, protestolu senet, karşılıksız çek, ibrazında ödenen çek ve negatif nitelikli bireysel kredi bilgilerini toplayarak banka ve finansal kuruluşlarla paylaşıyor. Gerçek ve tüzel kişiler ise başvuru yapmaları halinde risk bilgilerini Risk Merkezi Raporu olarak temin edebiliyor. Rapor, TBB Risk Merkezi adresine ve banka şube adreslerine şahsen, posta yoluyla ya da e-posta yoluyla başvuru yaparak teslim alınabiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: