TBF yeni başkanı eski basketbolcu Harun Erdenay

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) yeni başkanı Harun Erdenay oldu. Lütfi Arıboğan ile seçim yarışına giren Harun Erdenay, çekişmeli geçen seçimi kazanarak TBF’nin yeni başkanı oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yeni dönem başkanı Harun Erdenay oldu. TBF’de başkanlık seçimi heyecanı yaşandı. TBF Olağanüstü Genel Kurulu’nda iki aday yarıştı. Harun Erdenay ve Lütfi Arıboğan, TBF yeni dönem başkanı olmak için yarıştı. Türkiye Basketbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda en çok üyenin oyunu alan Harun Erdenay, TBF yeni başkanı oldu. 81 oy toplayan Lütfi Arıboğan’ı 93 oyla geçmeyi başaran Erdenay artık TBF’nin yeni başkanı.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından bir konuşma yapan Harun Erdenay, "Çoklu bir katılım oldu. Hepinize teşekkür ediyorum. Basketbol için önümüzdeki 16 ay boyunca vaat ettiğim hedefleri gerçekleştirmek için var gücümle çalışacağım. Herkesin desteğine ihtiyacım var. El birliğiyle basketbolu iyi yerlere getireceğiz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

HARUN ERDENAY KİMDİR?

1968 yılında Ankara’da doğan Harun Erdenay sporcu bir ailede yetişti. Babası Kemal Erdenay, Şekerspor forması altında profesyonel basketbol yaşamını sürdürüyordu. 1979 yılında İTÜ’nün alt yapısında profesyonel basketbol hayatına başlayan Erdenay, 1984-1985 sezonunda İTÜ A takımına kabul kabul edildi ve birinci ligde forma giymeye başladı ve sayı kralı oldu. 1990 yılında başlayan Paşabahçe macerası kısa sürdü. Paşabahçe’nin kapanmasıyla İTÜ’ye geri dönen Harun Erdenay, 1994 yılında Fenerbahçe’ye hemen ardından da Ülker’e transfer oldu. Ülker takımında kariyerinin ilk şampiyonluğunu tattı.

2003 yılında yuvası İTÜ’ye geri dönen Erdenay, kısa süreli de olsa Mersin BBSK forması giyse de, tekrar İTÜ’de oynamaya başladı. Erdenay, 2006 yılından itibaren Milli Basketbol Takımı menajerliği görevini sürdürüyordu.