‘tbmm Alevi Sitelerini Yasaklamış’ Haberine Yalanlama

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, bir gazetede yayınlanan “TBMM Alevi sitelerini yasaklamış” başlıklı haberi yalanladı.TBMM Başkanlığı...

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, bir gazetede yayınlanan “TBMM Alevi sitelerini yasaklamış” başlıklı haberi yalanladı.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede bugün yayınlanan ‘TBMM Alevi sitelerini yasaklamış’ başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, haberde yer alan ‘Alevi örgütlerinin internet sitelerine güvenlik gerekçesi ile erişimin yasaklandığı’ şeklindeki ifade ile haber içeriğindeki bilgi ve yorumun kesinlikle doğru olmadığın belirtildi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın soru önergesine verilen cevabın tamamı incelendiğinde bu tür engellemelerin uluslararası güvenlik duvarı (firewall) veri tabanlarında tutulan kategori listesi ve 5651 Sayılı Kanun gereği otomatik uygulanan bir güvenlik önlemi olduğu açıkça görüleceğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

“Adı geçen internet siteleri 6 Aralık 2012 tarihi itibariyle uluslararası güvenlik duvarı veri tabanında ‘oyun kategorisi’nde tanımlanmıştır. Bu nedenle TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından kullanılan güvenlik duvarı tarafından otomatik olarak erişimi kısıtlanmıştır. Bu durumla karşılaşan kullanıcılardan, bu siteleri kullanmak istedikleri takdirde bir form doldurmaları ve gerekli güvenlik kontrollerinin manuel olarak yapılmasını talep etmeleri istenmektedir. Haberde adı geçen site aynı gün kontrol edilmiş ve uluslararası güvenlik duvarı veri tabanlarında tutulan bilgilerinin yanlış olduğu tespit edilerek ilgili kurum uyarılmış ve Başkanlığımız tarafından hemen erişime açılmıştır.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı tarafından internet sitelerine yönelik özel bir sınırlama yapılması söz konusu değildir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: