TBMM Başkan Vekili Sağlam: Meclis, demagoji yeri olmaktan çıkarılmalı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Mehmet Sağlam Meclis’in demagoji yapılan yer olmaktan çıkarılması...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Mehmet Sağlam Meclis’in demagoji yapılan yer olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.
TBMM Başkan Vekili, Kayseri Melikşah Üniversitesi’nin 2011- 2012 Akademik yılı açılış törenine katılmak üzere şehre geldi. Açılış töreni öncesi gazetecilerin sorularanı cevaplayan Sağlam, Meclis’te yaşanan tartışma ve kavgalara dikkat çekerek, burasının demagoji üretilen yerler olmaması gerektiğini vurguladı. Tıpkı diğer kurumlar gibi TBMM’nin de bu ülkeye belli paralara mal olduğunu ifade eden Sağlam, her saatinin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. "İç tüzüğümüzden ve geçmişteki alışkanlıklarımızdan kaynaklanan TBMM’deki zamanı daha çok polemikle değerlendirkem gibi bir alışkanlığımız var" diyen Sağlam, "Bu alışkanlıktan kurtulmayı tavsiye ediyorum. Dün saat 2 ila 11 arasında (demek ki 9 saat çalışmışız) sadece bir uluslar arası anlaşmanın onaylanmasıyla ilgili kanunu bitiremedik. 3 maddelik bir kanun. Ama 9 saatin 8 saatinde polemik yapıldı. Bu buna şunu dedi, şu bunu itti-itmedi diye… 5 dakika konuşacaksa adam bir dakika daha konuşayım diye süre geçiyor." şeklinde konuştu.
Gazetecilerin de desteğiyle bu zamanın bu şekilde öldürülmemesi kanaatinde olduğunu ifade eden Meclis Başkan Vekili Sağlam, "TBMM’nin kanun yapma ve denetim görevlerini yerine getirmesinin temel görevi olduğu kanaatindeyim. İnsanların kişisel demagoji gösterisi yer olmaması gerekir. Hemen her gün bunu yaşıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz