TBMM Başkanı Arınç'ın İtalya temasları

ROMA (İHA) - TBMM Başkanı Bülent Arınç, İtalya ziyareti kapsamında görüştüğü İtalya Parlamentosu Başkanı Pier Ferdinando Casini tarafından çok sıcak karşılandı.
İtalya Parlamentosu Başkanı Casini, TBMM Başkanı Arınç'ı, "Türk Kardeşim" diyerek karşıladı. İtalyan Parlamentosu'nun Cavaliere Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmada Casini, Arınç'a, Murano camından bir kase hediye etti.

Casini, "Sana çok özel bir hediyem var" diyerek kaseyi Arınç'a verdikten sonra, "Ama bunu eşine götür, sakın Meclis'e bırakma. Her gün eşin için bunun içine taze çiçekler koy" dedi.

Reklam
Reklam

Arıç'ın verdiği Hereke işi ipek örtüyü kabul eden Casini, "Çok iyi oldu. Bu aralar İtalyan politikası çok soğuk. Soğuk rüzgarlar esiyor. İşime yarayacak" dedi.

Görüşme sonrası Parlametolararası İşbirliği Protokolü imzalayan Arınç ve Casini, yaptıkları konuşmalarda, bu protokolle Türk-İtalyan dostluğunun daha da güçleneceğine işaret ettiler. Arınç, Casini'nin bir kez daha AB yolunda İtalya'nın verdiği desteği dile getirdiğini kaydetti ve ev sahibine bu sıcak karşılama için teşekkür etti.

"Türkiye köktenci terörizme karşı Avrupa'nın kalesidir" açıklamasında bulunan Casini, İtalya'da Türkiye'nin üyeliği konusunda şüpheleri olan bir kesim olduğunu malesef kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

İmzalanan protokol sayesinde parlamentoda Türkiye'nin üyeliğine karşı olan milletvekillerinin de Türkiye'yi daha iyi tanıma fırsatı bulacağına ve böylece şüphesi olanların da ikna olacağına inandığını belirten Casini, "Türkiye'ye gidince her yerde 'camilerle' karşılaşıyoruz. İtalya'ya gelince ise her yerde 'kiliseler' olduğunu görüyoruz.

Reklam
Reklam

Farklılıklarımızı görerek birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Dünyanın geleceği, dinler ve kültürlerarası diyaloğa bağlıdır" dedi.