Tbmm Başkanı Çiçek, Anafartalar Zaferinin 97. Yıldönümünü Kutladı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Osmanlı Devletinin küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti'nin Anafartalar Zaferini kazandıran azim ve...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Osmanlı Devletinin küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti'nin Anafartalar Zaferini kazandıran azim ve inanç üzerine kurulduğunu belirterek, "Anafartalar Zaferini bizlere kazandıran bu inanç, geleceğe ümitle bakmamızın da teminatı olmuştur" dedi.

Çiçek, Anafartalar Zaferinin 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çanakkale Boğazını gemilerle geçme planlarını gerçekleştiremeyen düşman kuvvetlerinin, kara savaşlarında da hayal kırıklığına uğramasına neden olan Anafartalar Savaşının 97. YILDÖNÜMÜNÜ kutladığını belirten Çiçek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Tarihe, 'Son Büyük Süngü Savaşı' olarak geçen Anafartalar Savaşında, Gelibolu Yarımadasını işgal etmek isteyen düşman kuvvetlerine geçit verilmemiş ve tarihin akışını değiştiren değişimlere neden olan büyük bir zafer elde edilmiştir. Bir amacı da Anadolu’dan Türkleri tasfiye etmek olan Çanakkale Savaşının en kanlı safhalarından biri olan Anafartalar Zaferi ile, düşman kuvvetlerinin elindeki stratejik değeri yüksek arazi parçası alınmış ve düşmanın nihai zafere ilişkin bütün ümidi kırılarak geri çekilmesi süreci hızlandırılmıştır. Düşmanın Gelibolu yarımadasına yerleşmesine izin vermemek için boğaz boğaza bir taarruz gerçekleştiren Mehmetçiğin kazandığı bu zafer ile, tarihin akışı da değiştirilmiştir. Osmanlı Devletinin küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti de Anafartalar Zaferini kazandıran azim ve inanç üzerine kurulmuştur. Anafartalar Zaferini bizlere kazandıran bu inanç, geleceğe ümitle bakmamızın da teminatı olmuştur. Bu düşüncelerle Anafartalar Zaferinin 97. Yıldönümü bir kez daha kutluyor, zaferde emeği geçen Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: