TBMM Başkanı Çiçek: Başkanlık tartışmaları yeni değil

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, başkanlık sistemi tartışmalarının yeni olmadığına dikkat çekerek,...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, başkanlık sistemi tartışmalarının yeni olmadığına dikkat çekerek, çerçevesinden dışarıya çıkarmadan her konuyu tartışmada fayda olduğunu söyledi. Başkanlık sisteminin 1982 Anayasası yapılırken de tartışıldığını hatırlatan Çiçek, konuyu Turgut Özal'ın çok sık vurguladığını, Süleyman Demirel'le de konunun gündeme geldiğini kaydetti.

Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cemil Çiçek, başkanlık sistemi tartışmalarının yeni olmadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Konunun Parlamenter Denetim Sempozyumu'nda gündeme geldiğini hatırlatan Çiçek, sempozyumda dile getirilen 'Türkiye'deki mevcut sistemin ne parlamenter ne de yarı başkanlık sistemi olduğu' yönündeki bir ifadeden sonra başkanlık sistemi tartışmalarının başladığını ifade etti.

Tartışmanın çıkış noktasının çok sağlıklı olmadığını belirten Çiçek, başkanlık sisteminin 1982 Anayasası yapılırken de tartışıldığını söyledi.

Konuyu Turgut Özal'ın çok sık vurguladığını, Süleyman Demirel'le de konunun gündeme geldiğini hatırlatan Çiçek, "Yeni bir konuyu tartışmıyoruz. Yeni anayasa yapılırken kim ne düşünüyorsa, düşünceleri neyse, biz bunu herkesten bekledik. Son olarak sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri dahil olmak üzere yeni anayasayı nasıl şekillendirmek istiyorlarsa, beklentileri, kanaatleri neyse, bunu herkesten istedik. Dolayısıyla olup bitenleri bu çerçevede değerlendirmek lazım. 4 siyasi parti nasıl uzlaşacaksa, karar öyle çıkacaktır. Çerçevesinden dışarıya çıkarmadan her konuyu tartışmakta fayda var." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çiçek, konuyla ilgili kendi düşüncesinin ise anayasa çalışmasını başarılı bir şekilde sonlandırmak olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: