TBMM Başkanı Çiçek: Darbelerle ilgili komisyon başvurusu yok

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, darbelerle ilgili komisyon kurulması ile ilgili kendisine ulaşmış bir başvuru olmadığını...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, darbelerle ilgili komisyon kurulması ile ilgili kendisine ulaşmış bir başvuru olmadığını söyledi. Hakan Şükür'ün yorumculuk yapması ile ilgili bir engel olmadığını belirten Çiçek, zaman aşımı konusunda da önce kendilerine değil, hukukçulara müracaat edilmesini istedi.

Çiçek, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıl dönümü nedeniyle hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Çiçek, darbecilerin araştırılması ile ilgili bir komisyon kurulacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Bana ulaşmış bir başvuru yok. Türkiye'nin yakın tarihi açısından olup bitenlerin bilinmesinde fayda görürüm ben şahsen. Çünkü gerçekler ortaya çıktıkça demokrasiyi anlamak daha kolay olacak. Türkiye'nin kurulu sistem içerisinde zaman zaman nelerin yanlış yapıldığını görmek açısından faydalı olur." cevabını verdi.

Reklam
Reklam

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün yorumculuk yapması ile ilgili soruyu cevapladı. Bu konuda birkaç kez açıklama yaptığına dikkat çeken Çiçek, "Orada da söyledim, yasal olarak bir engel görünmüyor, bu açık." ifadesini kullandı.

CHP'nin zaman aşımı ile ilgili yasa teklifinin Genel Kurul gündemine alınmasının reddedilmesi konusundaki soru üzerine Çiçek, şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklaması oldu gece haberlerinde. Teklifin komisyonlara iletilmesi gerektiği noktasındaki açıklaması. Sanki Meclis Başkanı böyle bir teklifi bekletiyormuş hemen göndersin gibi bir anlam çıktı. Onun üzerine, ben ilgili Komisyon Başkanı arkadaşımızı ve Genel Sekreterimizi aradım. Biz o teklifi 20 Aralık tarihi ile zaten komisyona göndermişiz. Yani 75 gün önce zaten gönderilmiş komisyona. Bu konu konuşulacak, tartışılacaktır. İçtüzük 37'ye göre Genel Kurul'a indirilmiş, orada da reddedilmiş. Şimdi orada şuna bakmak gereklidir: Anayasanın 38. Maddesi var. Yargıtay kararı var, AİHM kararı var, daha Sivas davasından önce. Zaman aşımı ile ilgili ceza hukuku kitaplarında çok açık ve net bir şekilde neyin-nasıl yorumlanması gerektiği belirtilmiştir. Herkesin bakıp değerlendirip öyle konuşup tartışması gerekiyor. Benden ziyade siz de evvela bir hukuka sorarsanız, hukuk ne diyorsa siz de ben de ona bir bakalım. Sizden ricam bundan sonra bu soruları önce hukuka sorun.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz