TBMM Başkanı Çiçek: Gerçekleri Görmek Gerekir

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’de çok şeylerin değiştiğini dile getirerek, sağlık alanında çok şeylerin değiştiğini...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’de çok şeylerin değiştiğini dile getirerek, sağlık alanında çok şeylerin değiştiğini söyledi. Sağlıkta gelinen noktayı anlatan Çiçek, gerçekleri görmek gerektiğini belirterek, "Başımızdaki gözle değil, bu gözdeki sıkıntıları giderme imkanı var ama asıl mesele görülmeyen gönül gözüdür." dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara’da bir göz merkezinin açılışına katıldılar. Açılışta bir konuşma yapan TBMM Başkanı Çiçek, "Sağlık tabi önemli. Tüm dünyada yaşam kalitesi, büyük ölçüde sağlık hizmetleri ile alakalıdır. Çağdaş bir halk çağdaş bir medeniyet çok iyi bir sağlık hizmeti veren devlettir. O nedenle bir toplumun gelişmişlik ölçüsü büyük ölçüde sağlık göstergelerine bakarak söylemek mümkün." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE'DE ÇOK ŞEYLER DEĞİŞTİ"

Türkiye’de çok şeyin değiştiğini, sağlık alanında da değiştiğini aktaran Çiçek, önceden çevrede bir pratisyen hekim ya da bir genel cerrahın bulunduğunu ve bütün şikayetlerin onlara iletildiğini söyledi. Artık devlet hastanelerinin yanında özel sektörde de marka niteliğinde çok önemli sağlık kurumlarının kurulduğunu bildiren Çiçek, şu ifadeleri kullandı: "Bir taraftan Türkiye’ye sağlık hizmeti verirken bir taraftan da Türkiye’nin tanıtımına büyük ölçüde katkı sağlıyor, bundan dolayı da doktorlarımızı tebrik ediyoruz. Hakikaten marka insanlar. Unvanları çoktan Türkiye’nin dışına taşmış vaziyette."

Göz üzerine söylenecek çok şeyin olduğunu vurgulayan Çiçek, "Çünkü gerçeği görmek lazım. Başımızdaki gözle değil, bu gözdeki sıkıntıları burada giderme imkanı var ama asıl mesele görülmeyen gönül gözüdür. Onun tedavisinin yeri bura değildir, onu söyleyeyim. İnşallah hem gönül gözümüzle hem de fiziki gözlerimizle gerçekleri görmüş oluruz. Gönül gözü ile görmek için de önce gerçekleri görmek lazım." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"BU TESİS TÜRKİYE İLE İLGİLİ GÖRME SORUNU YAŞAYANLARA FIRSAT"

Açılışı yapılan tesisin Türkiye’nin geldiği noktayı göremeyen gözlerin görmesini de sağlayacağını kaydeden AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış da bugün Türkiye’nin ekonomide, siyasette, kültürde geldiği noktayı göremeyenlerin, bundan sonra çok daha iyi görebileceklerini ifade etti. Konuşmasında Avrupa’ya da göndermede bulunan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de açılan bu tesis Avrupa’da da Türkiye ile ilgili görme sorunu yaşayanlara çok büyük fırsat kapıları açacaktır. Türkiye artık diplomaside değil, sağlıkta da bir merkez olmaya başladı. Ülkemiz hem doğusundan hem batısından hem güneyinden hem de kuzeyinden şifa arayanların uğrak noktası olmaya başladı. Artık Türkiye’de insanların gözlerinin içi gülmeye başladı. Gerçekten de Türkiye’nin performansı göz kamaştırıcı olmaya başladı. Onun için az önce bakanım da söylediği gibi bence ‘görmek lazım’ Mevlana’nın çok güzel bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Diyor ki, ‘insan gözden ibarettir aslında. Geri kalan cesettir. Göz ise ancak dostu görene denir.’ İşte artık çok şükür Türkiye’nin başarıları dostlar tarafından görülüyor. Görmek istemeyenlerin gözünün korktuğunun farkındayız ama onlara da yapabileceğimiz bir şey yok. Ancak buradan şifa temenni edebiliriz."

Reklam
Reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar da Türkiye’nin ekonomide ve sağlıkta geldiği noktaya dikkat çekti. Türkiye’nin sağlık sektöründe uluslararası sahaya çıktığını belirten Bayraktar, “Avrupa’nın diğer devletlerinden gelen hastalar, Türkiye’ye şifa bulmaya geliyor. Ankara’da açılan bu kurum umarım hastalar için şifa olur." ifadelerini kullandı.

BAKAN BAYRAKTAR, GÖZÜNÜ MUAYENE ETTİRDİ

Sağlık merkezinin açılışını yapan TBMM Başkanı Çiçek ve Bakanlar Bağış ile Bayraktar, daha sonra merkezi gezdi. Bakan Bayraktar, hastaneden ayrılmadan önce gözlerini muayene ettirdi. Bayraktar, muayenenin sonucunu basın mensuplarıyla paylaşarak, fazla bir sıkıntı görülmediğini, yaşlandıkça az da olsa görmenin azalabileceğini önemli olanın şaşı kalmamak olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: