Tbmm Başkanı Çiçek, Grup Başkanvekillerini 'güvenlik' İçin Toplantıya Davet Etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, içinden geçilen dönemin hassasiyeti nedeniyle güvenlik birimlerinin Meclis'te bir kısım eylemlerin...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, içinden geçilen dönemin hassasiyeti nedeniyle güvenlik birimlerinin Meclis'te bir kısım eylemlerin yapılabileceğinden endişe duyduğunu belirterek alınacak tedbirleri görüşmek üzere grup başkanvekillerini toplantıya çağırdı.

TBMM Başkanı Çiçek, siyasi parti grup başkanlarına gönderdiği yazıda, siyasi partilerin haftalık grup toplantılarına seçmen katılımın yoğunlaşmasının başta güvenlik ve Meclis'in iç düzeninin temini olmak üzere çeşitli sorunlara yol açtığını belirterek "Malumlarınız olduğu üzere 4 siyasi parti grubu toplantılarına aynı gün peş peşe yapmaktadır. Salı günleri Meclis'e gelen ziyaretçi sayısı bazı günler 12 bini geçmekte ve girişte ziyaretçilere verilen yaka kartları tükenmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Yasama faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tarihi binanın kapasitesi ne fiziki olarak, ne de hizmet bakımından bu denli bir kalabalığı ağırlamaya müsait olmadığına dikkat çeken TBMM Başkanı Çiçek şöyle devam etti:

“Öte yandan içinden geçtiğimiz dönemin hassasiyetleri nedeniyle, güvenlik birimleri Mecliste bir kısım eylemlerin yapılabileceğinden endişe duymaktadır. Grup toplantılarını izlemeye gelen kalabalık gruplar içerisine iyi niyetli olmayan kişilerin sızması ihtimal dahilindedir. Bu tablo, muhtemeldir ki hepimizi derinden üzecek bir kısım riskleri taşımaktadır. Esasen bu durumu geçmişte de siyasi parti gruplarımıza bildirmiştik.

Siyasi tarihimize ve grup geleneğimize bakıldığında grup toplantılarının o gruba mensup milletvekilleri ile üst yöneticilerin görüş alışverişinde bulunduğu, haftalık siyasi gündemi değerlendirdiği platformlar olduğu görülecektir. Ancak uzunca bir zamandan beri toplantılar İçtüzüğün ve grup yönetmeliklerinin anlamına uygun olmaktan çıkmış olup eylem potansiyeli taşır hale gelmiştir.

Reklam
Reklam

Grup toplantılarındaki siyasi atmosfer ve atılan sloganlar, izleyicilerdeki hassasiyeti üst noktalara taşımaktadır. Böyle bir durumda farklı siyasi partilere mensup seçmenlerin aynı binada toplanıp birbirleriyle karşılaşması güvenlik bakımından arzu edilmeyen sonuçlara yol açabilir.”

Her geçen hafta daha kalabalık seçmen gruplarının grup toplantılarına davet edildiği gerçeği göz önüne alındığında mevcut durumunun sürdürülebilir olmadığının görüleceğini vurgulayan Çiçek,

“Bu durumunun ortaya çıkardığı sorunlar ve alınacak tedbirleri görüşmek üzere 8 Mart 2013 Cuma günü saat 10.30'da başkanlık makamında yapılacak toplantıya bir grup başkanvekilinin veya yetkilendireceğiniz bir sayın üyenin iştirakinin temini ile yukarıda arzettiğim hususlara gerekli hassasiyetin gösterilmesini bilhassa rica ederim” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz