Tbmm Başkanı Çiçek: “tsk Kanunu’nun Tartışılacak Bir Tarafı Yok, Bir An Önce Yasalaşması Lazım”

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TSK İç Hizmet Kanunu’nun tartışılacak bir tarafı olmadığını ve bir an...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TSK İç Hizmet Kanunu’nun tartışılacak bir tarafı olmadığını ve bir an önce yasalaşması gerektiğini söyledi. Çiçek, TBMM Başkan adaylığı için ise, “24 saat Türkiye siyasetinde çok uzun bir zamandır” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AKM’de başlayan Adıyaman Tanıtım Günleri’ne katıldı. Burada gazetecilerin bugün Meclis’e sunulacak olan TSK İç Hizmet Kanunu’nda bazı değişiklikler yapılmasına dair kanun ile ilgili sorularını cevaplayan Çiçek, “Olumlu değerlendiriyorum. Bizim hukukumuzda halen ayıklanması gereken demokratik anlayışla bağdaşmayan, her fırsatta da ileri geri tartışmalara sebebiyet veren hem kanunlar var, hem kanun maddeleri var. Bu tartışmaları bir noktaya getirmek lazım. Bunun üzerinden Türkiye başka anlamsız tartışmalara giriyor. Hükümet tarafından böyle bir teklif gelirse zannediyorum Meclis’te bunu olumlu karşılayacaktır. Ben de şahsen olumlu buluyorum. Tartışılacak bir tarafı yok, bir an önce yasalaşması lazım” dedi.

Reklam
Reklam

“TBMM Başkanlığı için yarın süre tamamlanıyor. Aday mısınız, değil misiniz?” şeklindeki soruyu ise Çiçek, “Bugün 27’si, daha 28’i var. 24 saat Türkiye siyasetinde çok uzun bur zamandır” cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: