TBMM Başkanı Çiçek: Türkiye’nin sorunlarının çözüleceği tek adres Meclis'tir

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’de siyasi ve diğer her türlü sorunların çözüleceği tek adresin Meclis...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’de siyasi ve diğer her türlü sorunların çözüleceği tek adresin Meclis olduğunu söyledi.
Yozgat’ta Kızılay tarafından yaptırılacak olan 250 kişilik kız öğrenci evi, aşevi ve Kızılay'ın afet deposunun temel atma törenine katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yemin krizine ilişkin görüşmeler ve beklenen sonuçlar hakkında gazetecilere açıklamada bulundu. Çiçek, "Meclis başkanlığına başladığım ilk gün itibari ile ilk teşekkür konuşmasında daha sonra birinci birleşimde ben düşüncelerimi ifade etmeye çalıştım. Ülkemizin bir kısım sıkıntıları bir kısım zorlukları var. Bu zorlukların siyaseten karşılaştığımız zorlukların önemli b ir kısmı anayasadan ve ona dayalı olarak siyaset hukukundaki bir kısım yanlışlıklardan çarpıklardan kaynaklanıyor. Dolayısıyla biz bu sıkıntıları geçmişte başka türlü bugünde sizin adına yemin krizi dediğiniz kriz şekliyle yaşadık ve yaşıyoruz. Bunların hepsinin çözüleceği yer TBMM ‘dir. Türkiye’nin her sorununun en evvel en çözüleceği yer, en meşru zemin TBMM’dir. Esasen partiler olarak, milletvekilleri olarak seçimlere giderken vatandaşlarımıza diyoruz ki; ‘bize yetki verin biz sorunlarınızı çözeceğiz,’ nerde TBMM’de onun için vatandaşlarımızın da çözümü adres olarak gösterdiği yer TBMM’dir." dedi.
Siyasi partilerin sorunları ve milletin karşılaştığı her türlü soruna Meclis çatısı altında çözüm bulunabileceğini ifade eden Çiçek, “Bütün siyasi partilerimizin milletimizin de karşılaştığı benzeri ve her türlü sıkıntıyı o çatı altında uygar diyalogları geliştirerek karşılıklı iyi niyete dayalı temasları sürdürerek bir noktaya vardırılabilir. Ben vardırılacağına inanıyorum. Çünkü geçmişte de zaman zaman sıkıntılar yaşandı, bunlar orada çözüldü. Halbuki zaten ifade ettim uygar toplumlar sorunlarını restleşerek değil küserek, darılarak değil uygarca diyaloglar kurarak çözerler. Biz de çok partili hayata geçeli 60 sene oldu. Dolayısıyla bu uygar diyalogların güzel örneklerini önümüzde görmek istiyoruz. gelecek nesiller artık uygar diyalogların güzel örneklerini başka ülkelerin parlamentolarından değil kendi ülkemizin siyasi geçmişinden görmeyi arzu eder. Onun için ümit ederim pazartesi günü yeni bir başlangıç yapmış oluruz. Bunu gerçekten arzu ediyorum. Meclis başkanın olarak, anayasa iç tüzük, yasalar bana ne imkan verdiyse bunu bu yönde değerlendirmeye çalışıyorum. Neticede Meclis başkanlığı temsili bir görevdir, icrai bir yanı yoktur. Sorunun çözümü noktasında gerekeni yapmaya gayret ettik, gayret ediyoruz. Pazartesi günü iyi bir başlangıç olsun beni temenni ediyoruz." diye konuştu.
Bir gazetecinin pazartesi günü tekrar Meclis Başkanı olarak yeniden bir görüşme olacak mı sorusu üzerine Çiçek, "Her işi tadında bırakmak gerekir. Bence bu yemini yapmamaktan ne murat ediliyorsa gündeme ne getirilmek isteniyorsa bu içerde de dışarıda da gündeme geldi. Her işi tadında bırakmak gerekir. Maksat hasıl oldu diye düşünüyorum. Bundan sonra birlikte Türkiye’nin önünü açmak, Türkiye’nin sorunlarını çözmek ve birlikte iş yapabilmenin güzel örneklerini ortaya koymamız lazım. Vatandaşımızın 12 Haziran seçimlerinde tüm siyasi partilere verdiği birinci mesaj, 'birlikte bir araya gelin benim bu sorunumu çözün' diyor. Şimdi birlikte sorun çözme zamanıdır diye düşünüyorum." dedi.
Basın mensuplarına da bir beklentisini aktaran Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı: "Sizler de buna yardımcı olun artık bu saatten sonra o şunu dedi, bu bunu dedi gibi söylemleri değil de işi kendi mecrasında akıtma noktasında hem kamuoyumuz beklenti içerisinde hem de siz buna yardımcı olun. Milletimizi de bu türlü krizlerle üzmeyelim milletimizi üzmeye hakkımız yok. Güzel örnekleri hep beraber görsün milletimiz. Ben hiç kimseyi ayrım yapmadan milletin seçtiği kim varsa hangi parti varsa çünkü bunların bir kısmı bağımsız olarak meclise girdi. Ben hepsinin meclise gelip anayasa yasal çerçevesinde görevlerini yapmasını arzu ederim. Zaten siyasette de ülkenin sorunlarını mecliste çözmek için siyasete giriyoruz. Bu ülkenin sorunları sokakta değil mecliste çözülür.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz