TBMM Başkanı Çiçek: Ümit Ederim Yargı Yasamanın Verdiği Bu Mesajı Iyi Anlamıştır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, adli kontrol uygulamasının tutuklu vekiller için önemli...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, adli kontrol uygulamasının tutuklu vekiller için önemli bir uygulama olabileceğini, bunun için yargının yasamanın verdiği mesajı iyi anlamasını ümit ettiğini kaydetti.

Meclis Başkanı Çiçek, 24. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı çalışmalarının sona ermesi nedeniyle Parlamento'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarının tutuklu vekillerle ilgili sorularını cevaplayan Çiçek, tutuklu milletvekilleri meselesinin Parlamento daha oluşmadan seçim sürecinde karşılarında bulunduğunu hatırlattı. Çiçek, "Seçime giderken 8 arkadaşımız tutukludur. Dolayısıyla konunun iki yönü var. Yargıda olan kısmı, iyi işleyen bir demokraside, hukuk sisteminde yargıya intikal etmiş olan bir konunun yargı tarafından çözümlenmesi esastır. Temennimiz odur ki yargının önünde olan bu sorunun yargı tarafından bir şekilde çözümlenmesi ve sonlandırılmasıdır." dedi.

Reklam
Reklam

Sorunun çözümü için Meclis Başkanı olarak ciddi bir çaba içerisinde olduğunu aktaran Çiçek, 3. Yargı Paketi'nde de gerekli çabayı gösterdiğini kaydetti. Adli kontrolde 3 yıl olan ceza üst sınırının ortadan kaldırıldığını belirten Çiçek, "Böylece bugün 34 bin 235 kişi hakkında, istiyorsa yargı makamları her dosya için her sanık için her tutuklu için ayrı bir değerlendirme konusu yapabilecektir. Tutuklu milletvekilleri bakımından da adli kontrol gibi gerçekten çağdaş bir imkanı bir tedbiri uygulamaya koyabilecektir. Ümit ederim yargı yasamanın verdiği bu mesajı iyi anlamıştır." sözlerini kaydetti. Yargının yasama organının yaptığı değişikliği ve bunun felsefesini iyi anlamış olması gerektiğini ifade eden Çiçek, "Ümit ediyoruz ki bu sıkıntı kısa sürede bir şekliyle çözülebilir. Onun için de önemli bir imkan bu değişiklikle gündeme gelmiştir." diye konuştu.

Basın mensuplarının, tutuklu milletvekili Kemal Aktaş'ın durumuyla ilgili sorusu üzerine Çiçek, Aktaş'la ilgili fezlekeyi yargıya geri göndereceklerini kaydetti. TBMM Başkanı Çiçek, toplantının ardından basın mensuplarına kokteyl verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: