TBMM Başkanı Çiçek: Yeni anayasa binayı tamir değil, yeniden yapmaktır

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasanın binayı tamir etmek değil yepyeni bir hukuk inşaa etmek...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasanın binayı tamir etmek değil yepyeni bir hukuk inşaa etmek olduğunu söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yenilenen basın toplantı salonu açıldı. Açılışı yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öncelikle yeniden düzenlenen salonla ilgili ülke için iyi ve güzel haberler yapılması temennisinde bulunan Çiçek, Meclis'in öncelikli konularının başında yeni anayasa geldiğini, bu konuları genel yayın yönetmenleriyle görüşeceğini söyledi. Siyasi parti gruplarından uzlaşma komisyonuna yeni anayasayı hazırlamak üzere 3'er üyenin isminin bildirilmesi ile ilgili yazıyı imzaladığını belirten Çiçek, "Geçmişte uzlaşma komisyonunun üye sayısı ikiydi. Bu komisyon daha çok kısmi anayasa değişikliklerini hazırlamak üzere oluşmuş bir komisyondu. Sınırlı sayıda maddenin değişmesi konusunda partilerin zaten mutabakatı vardı. Bu defa 3 olmasının sebebi, yeni bir anayasa yapılacak. Yeni bir anayasa yapmak demek binayı tamir etmek değil, yepyeni bir hukuk inşaa etmek demektir. Yeni anayasa çok değişik konuları içereceği için, her partiden 3 kişinin olması bu süreçte işlerin daha iyi götürülebilmesini, daha çok kesimle irtibat kurulabilmesini ve herkesin bu sürece katkısını sağlayabilmek bakımından önemli olacak." dedi.
Meclis Başkanlığı olarak, bu işin altyapısını hazırlamak için gayret ettiklerinin altını çizen Çiçek, komisyon ilk toplantısını yaptığı andan itibaren bu işin yol haritasını birlikte hazırlayacaklarını kaydetti. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu dönem milletimize yeni bir anayasayı armağan etmenin onurunu yaşarız diye düşünüyorum. Uzlaşma ya da uyum komisyonu, komisyonun adıdır, ama bu komisyonun görevi belli bir hazırlığı yapmaktır. Çünkü kendisini Genel Kurul yerine koyuyor değildir. Genel Kurulca kabul edilecek bir anayasa taslağını hazırlayacağı için, biz orada isimden ziyade yaptığı görevi ifade eden bir cümle kullandık. Göreve göre yazı yazdık, isme göre değil.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz