TBMM Başkanı Şahin: Yeni dönemi kuşkulu hale getirmeye kimsenin hakkı yok

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ahmet Türk'ün 'Milletvekili seçilen tutuklu arkadaşlarımız serbest kalmazsa ne o...

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ahmet Türk'ün 'Milletvekili seçilen tutuklu arkadaşlarımız serbest kalmazsa ne o Meclis'i tanırız ne de o Meclis'e gideriz' şeklindeki sözlerini eleştirdi. Hiç kimsenin yeni dönemi kuşkulu hale getirmeye hakkı olmadığını belirten Şahin, "Cezaevinde tutuklu bulunup seçimlerde milletvekili olarak seçilen kişilerin tahliyelerine karar verecek olan organ yürütme organı değil, yasama organıdır." dedi.

12 Haziran seçimlerinde Karabük milletvekili olarak Meclis'e giden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te teşekkür gezilerinde bulunuyor. Şahin’e 'Ahmet Türk'ün milletvekili seçilen tutuklu arkadaşlarımız serbest kalmazsa ne o Meclis'i tanırız ne de o Meclis'e gideriz' şeklindeki açıklamaları soruldu.

Reklam
Reklam

Bu ifadeleri yanlış olarak değerlendiren Şahin, şunları söyledi: "Sayın Türk, böyle bir açıklama yapmış mı, yapmamış mı? Hangi gerekçeyle yapmış doğrusu bilmiyorum ve tanıdığım kadarı ile Sayın Ahmet Türk, böyle bir açıklamayı bu tarz yapmaz. Cezaevinde tutuklu bulunup seçimlerde milletvekili seçilen kişilerin tahliyelerine karar verecek olan organ yürütme organı değil yasama organıdır, doğrudan doğruya yargı organıdır. Böyle bir şey söylenmiş ise söylendiğine pek ihtimal vermiyorum, çok yanlış bir ifade kullanılmıştır. Kimse yargıya talimat veremez, Türk yargısını tehdit edemez. Eğer işte 'siz tahliye kararı vermezseniz şunu yaparız' gibi bir takım sözler, uzun bir siyasi deneyime sahip olan Sayın Türk'e hiç yakışmaz. Kendi takdirleridir, önemli olan milletimizin Meclis'i tanıyor olmasıdır. TBMM, milletimizin Meclis'idir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes, bu Meclis'i tanır, tanımak durumundadır. Sayın Türk'ün o ifadesinin ne anlama geldiğini bilmiyorum, ama hangi amaçla kullandığını, ancak kendisi açıklayacaktır kuşkusuz. Meclis'e işte girmeyiz falan cümleleri, kendi takdirleridir, girerler girmezler. İçtüzük, girmeye girmemeye hangi hükümleri bağlamışsa onlar cereyan eder. Seçim öncesi henüz daha milletvekilleri yemin etmemişken bu tür açıklamalarla, büyük umutlarla başlayacak olan yeni dönemi kuşkulu hale getirmeye hiç kimsenin hakkı olmaması gerekir diye düşünüyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz