Tbmm Başkanı Yılmaz: Millet, Terör Belasını Yenecektir

Gökhan CEYLAN/ ŞARKIŞLA TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine gelerek burada İbrahim Göker Parkı'nda düzenlenen

Gökhan CEYLAN/ ŞARKIŞLA TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine gelerek burada İbrahim Göker Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı programda konuşan Meclis Başkanı Yılmaz, ilçe halkının bayramını kutladıktan sonra birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Allah'a hamdolsun çevremizdeki ateş çemberi içerisinde Türkiye adeta bir barış adası gibi. Sıkıntılarımız yok mu? Var. Ancak çevredekilere bakarsak yine Allah'a hamdolsun en iyi ülkelerden biriyiz. Niye iyiyiz, bugün birlik ve beraberliğimizi sağlıyoruz. Biz bir ve beraber olursak ekonomimiz güçlü, ordumuz güçlü olur. Yabancılar ve düşmanlar buraya yan gözle bakamaz" dedi.
"TÜRKİYE'NİN GÖNLÜ ZENGİN"
Düşmanların Türkiye'ye kem gözle bakmasını engellemenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini belirten Yılmaz şöyle konuştu:
"Bu birlik ve beraberlik Türkiye'yi güçlü kılıyor. Avrupa Birliği 28 ülkeden oluşuyor, 28 ülke bir araya geldi Suriye'den gelen 120 bin göçmeni kendi arasında pay edemedi. En sonunda mutabık kaldılar ama Macaristan, Slovenya, Romanya karşı çıktı, Finlandiya çekimser kaldı. 120 bin insanı paylaşamadılar. Türkiye ne yaptı, 2 milyonun üzerindeki insanı yaklaşık 5 yıla yakın misafir ediyor, 7,5 milyar dolar da harcama yapmış, yine de Allah'a hamdolsun bir sıkıntısı yok. Zengin değilse bile gönlü zengin."
"TERÖR ÖRGÜTÜ, KENDİ HALKINA İHANET EDİYOR"
Terör olaylarına da değinen Yılmaz, örgütün en çok Kürt halkına zarar verdiğini ifade ederek şöyle devam etti:
"Bu terör örgütünün en çok zarar verdiği kendi Güneydoğu'daki halkıdır. Oradaki Kürt halkımızdır. Ve kendi halkına ihanet ediyordur. Kendi halkına ihanet ettiğini bilmiyordur veya biliyordur. Ama aklı başında olan insan şöyle bir bakar, yaptığın hareketin oradaki halka bir faydası var mı? Yok. Oraya yatırım gidiyor mu? Yok. Oradaki yolları engelliyor musun? Engelliyor. Okulları engelliyor musun? Engelliyor. Fabrikalar kurulmasını engelliyor musun? Engelliyor. O halde oradaki insanları hem fakir bırakıyorsun, hem cahil bırakıyorsun. Hem öldürüyorsun. Hem de kendi halkına ihanet etmediğini söylüyorsun. Buna kim inanır. Hiç kimse bilerek ihanet etmez. Ama kendi halkının aleyhinde çalışıyorsan, yapmış olduğun hareketler, eylemler kendi halkın neticesinde bir sonuç doğuruyorsa bil ki kendi halkına ihanet ediyorsun. Bu terör örgütü kendi halkına ihanet ediyor. Bir çoğu da belki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Hepsi değilse bile bir çoğu."
"MİLLET TERÖR BELASINI YENECEKTİR"
Yılmaz, bir ve beraber olarak terörle mücadele edebileceklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Halkına ihanet eden terör örgütünü nasıl kendine getireceğiz. Onun da yolu birlik, beraberlikten geçiyor. Yine biz doğruları söyleyeceğiz. Birlik, beraberliğimizi söyleyeceğiz. Diyeceğiz ki 'Sen ne yaparsan yap bu milletin birliğini, beraberliğini bozamazsın. Kazanma şansın yok, kesinliklikle kaybedeceksin. Herkese zarar veriyor, başta da kendine zarar veriyorsun. O halde niye bu mücadeleye giriyorsun'. Çünkü iradeleri kendinde değil. Dış güçlerin maşası. Niye dış güçlerin maşası? İstiyorlar ki Türkiye bu coğrafyada bağımsız karar alamasın. İstiyorlar ki Türkiye bu coğrafyada mazlum milletlerin umudu olmasın. İstiyorlar ki Türkiye bu coğrafyada ekonomisiyle, demokrasisiyle diğer ülkelere örnek olmasın. Ama inşallah millet birlik ve beraberliğiyle terör belasını yenecektir. Adım gibi eminim ki bu terörün kazanma şansı yok sadece zarar verme potansiyeli var. Bu aziz millet bir olursa, beraber olursa bu terörün verdiği zarar karşısında birlik ve beraberliğini korursa inşallah bu terörü belirli bir noktaya getiririz. Getirebilmek mümkün çünkü ben devletime güveniyorum. Çünkü ben milletime güveniyorum."
Meclis Başkanı Yılmaz daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: