TBMM çalışmalarına ara verdi

ANKARA (İHA) - TBMM Genel Kurulu, cumhurbaşkanı seçiminin ardından yeni dönem 1. yasama yılı çalışmalarına başladı. Ancak alınan karar doğrultusunda Genel Kurul çalışmalarına 31 Temmuz Cuma günü saat 15.00'e kadar ara verdi.

Genel Kurul bugün TBMM Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar başkanlığında açıldı. Gülpınar, kısa bir konuşma yaparak, yeni dönemin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Ardından da gündeme geçildi. Gündemde bulunan ve CHP tarafından verilen, küresel ısınma ile ilgili Meclis Araştırma Komsiyonu kurulmasını öngören önerge ele alındı. Önerge, okunmasının ardından günü geldiğinde görüşülmesi için gündeme alındı.

Reklam
Reklam

Ardından gündeme ilişkin diğer öneriler okundu. Sonrasında ise Genel Kurul toplanmadan önce yapılan Danışma Kurulu kararı Genel Kurul'a sunuldu. Bu karar Genel Kurul'da benimsendi. Buna göre Genel Kurul çalışmaları 31 Ağustos tarihine kadar çalışmalarına ara verdi. Ayrıca Türkiye-AB Karma Parlamento Heyeti'ndeki mileltvekili sayısının 25'e çıkarılabilmesi için TBMM AB Uyum Komisyonu'nda bulunan milletvekillerinin sayısının artırılması konusu ele alındı. Buna göre AB uyum komisyonu üyelikleri 26'ya çıkarılacak. Bu çerçevede AK Parti'ye 16, CHP'ye 5, MHP'ye 3, DTP'ye 1 ve bağımsızlara ise 1 üyelik düşecek.

Bağımsızların temsil edileceği komisyonlar ise 3 Eylül tarihine kadar istedikleri komisyonlara ilişkin üyelik başvurularını yapabilecek.