TBMM Cezaevleri İnceleme Alt Komisyonu Üyesi AK Parti İzmir Milletvekili Dağ:

İZMİR (A.A) - TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Cezaevleri İnceleme Alt Komisyonu üyesi ve AK Parti İzmir milletvekili Hamza

İZMİR (A.A) - TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Cezaevleri İnceleme Alt Komisyonu üyesi ve AK Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ, Şakran ve Kırıklar cezaevlerinde mahkumlara sistematik taciz ve işkence yapıldığı iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Komisyonun İzmir ve çevresinde geçen hafta yaptığı incelemelerin ardından yazılı açıklama yapan Dağ, sorunları yerinde tespit etmek açısından, yürüttükleri çalışmaların çok olumlu geçtiğini ifade etti.

Belirlenen aksaklıkların giderilmesi için Adalet Bakanlığı'na ve savcılıklara bilgi verildiğini dile getiren Dağ, cezaevleri ve karakollarda sıkıntıları gidermek arzusunda olduklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Cezaevlerinin mahkumları topluma kazandırmak, onları ıslah etmek için birer okul gibi çalıştığına, özellikle Şakran ve Kırıklar cezaevlerinin bu alanda öncü olduğuna işaret eden Dağ, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün söz konusu iki cezaevindeki sistematik işkence iddialarına ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Bu iddialar asılsızdır. Söz konusu iddiada adları geçen terör suçlusu 5 mahkumla görüştük. Olayın 28 Aralık akşamı olduğunu, 'arama yapacağız, ayakkabınızı da çıkarın' denmesi üzerine tartışma yaşandığını anlattılar, başgardiyan ve 2. müdüre tepkiliydiler. Daha önceki aramalarda bu tip rencide edici davranışların olmadığını belirttiler. Mahkumlar sistematik işkence ve taciz iddiasında kesinlikle bulunmadı, 'Genel anlamda şiddet yok, münferit bir olaydı' dediler. Buna rağmen Sayın Kürkçü, 'sistematik işkence yapılıyor' diye konuştu. Böyle bir durum söz konusu değil."

Muhabir: Senem Yazıcı / Tolga Albay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz