TBMM Demokrasi Komitesi Konya'da toplandı

KONYA (İHA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Demokrasi Komitesi, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana yürüttüğü çalışmalarda Antalya ve Bursa'nın ardından bugün Konya'da toplandı.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Ahmet Kayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şefik Bilir de katıldı. Ülkenin yerel dinamiklerini inceleyerek etkin bir parlamentonun oluşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi Demokrasi Komitesi, Konya'daki sivil toplum örgütlerinin nabzını tuttu. Başkanlığını AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas'ın yaptığı komitenin diğer üyelerini ise AK Parti Milletvekilleri Nevzat Doğan, Halide İncekara, Orhan Erdem ile CHP Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu oluşturuyor. Komite, TBMM komisyonlarının işleyişi, milletvekili-seçmen ilişkisi ve TBMM personelinin işlevi konuları üzerinde çalışıyor.

Reklam
Reklam

Komite Başkanı Agah Kafkas, demokrasi komitesinin yerel dinamikleri harekete geçirmek ve etkin bir parlamentonun oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla bu çalışmaya başladığını belirterek, "Çalışmamız yaz aylarında da devam ediyor. Yerel yönetimin ve sivil toplum kuruluşlarının önerileri doğrultusunda aldığımız notlar bize hayati önem arz edecek bilgiler verdi. Katıldığımız tüm programlarda olumlu tepkiler aldık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek" dedi. Komiteye yöneltilen eleştiri ve soruların ortak noktasını kısa sürede Meclis'ten geçen yasalar, Avrupa Birliği ve terör oluşturdu.

Konya'daki sivil toplum örgütlerinden buna benzer eleştiri ve öneriler alan demokrasi komitesi, dört ilde daha gerçekleştireceği toplantının ardından hazırlayacağı raporu, TBMM Başkanı Bülent Arınç'a sunacak