Tbmm Genel Kurulu’nda 23 Nisan Özel Oturumu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin olarak, “Bu talep bir zarurettir. Bu...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin olarak, “Bu talep bir zarurettir. Bu işi geciktiremeyiz, savsavlayamayız. Bitmez tükenmez, halkımızı canından bezdiren siylasi kavgaların konusu yapamayız” dedi.

TBMM Genel Kurulu 23 Nisan özel gündemi ile saat 14.00'te toplandı. Genel Kurul'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümet üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak ve milletvekilleri katıldı. Oturuma kuvvet komutanları katılırken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’ın katılmaması ise dikkat çekti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TBMM Başkanı Çiçek Genel Kurul'a hitap etti. Milletvekilleri olarak 23 Nisan’ın ruhunu canlı tutmaya mecbur olduklarını belirten Çiçek, “Esasen Cumhuriyetin ve demokrasinin gücü buradan gelmekte, cansuyunu milletin iradesinden almaktadır. Bu sebepten dolayı milli iradenin üstünlüğü bizim için devredilemez ve vazgeçilemezdir. Cumhuriyetin demokrasinin ve 23 Nisan’ın ne kadar hayati önemde olduğunu bölgemizde ve dünyadaki gelişmelerinden sonra şimdi daha iyi anlıyoruz ve bu değerleri bizlere kazandıranları şükranla anıyoruz” dedi.Geçmişten ders alınarak geleceğin inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, “Milli egemenliği güçlendirmek ve Türkiye Cumhuriyetini modern devletler safında en güçlü yere oturtmak bizim en başta gelen görevimizdir.Milletvekilleri olarak bu ideal boynumuza borçtur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sadece sorunları konuşarak siyaset yapılamayacağını ifade eden Çiçek, “Çözüm üretemeyen siyaset kendisini tartışılır kılacaktır. Sadece mevcut sorunları değil yarınlarda ortaya çıkacak sorunları öngöremeyen ve planlamayan siyaseti gerekliliği en önemli sorun olur.Dünya hızla değişiyor siyasetten ekonomiye teknolojik gelişmelere kadar kökten ve

dipten değişim yaşanıyor.Türkiye bu değişimin dışında kalamaz. Büyük potansiyelimiz bulunmaktadır. Bunu dinamik hale getirmek hepimizin görevidir” dedi.Türkiye’nin birçok sorunu olduğuna dikkat çeken TBMM Başkanı Çiçek, “Ülkemizin birçok sorunu var sorunlara çözüm ürütmek siyasetin gerekçesidir. Tartışma ve diyalog zeminin tahrip etmeden uygarca tartışarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. İlk Meclis’teki ruh ve iklim bize çok şey öğretmelidir” dedi. Yeni anayasa çalışmalarına değinen Çiçek, mevcut anayasanın dar geldiğini her kesim tarafından dile getirildiğini anımsattı. Daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasayı uzlaşı le hazırlanmış yeni bir toplumsal sözleşmenin milletin talep ve beklentisi olduğunu vurgulayan Çiçek, “Bu talep bir zarurettir. Bunu görmeliyiz. Bu işi geciktiremeyiz, savsavlayamayız. Bitmez tükenmez , halkımızı canından bezdiren siylasi kavgaların konusu yapamayız. Yeni suçlamaların objesi haline getiremeyiz. Unutmayalım ki Meclis’in görevi temenni de bulunmak değil, milletin bu en önemli özlem ve beklentisini hayata geçirmektir” dedi.

Reklam
Reklam

Çiçek, mağduriyetlerin giderilmesi için Meclis’in yasalar çıkarmasın karşılık bunun uygulamada uygun olarak yorumlanmamasını eleştirdi. Çiçek. Bu nedenle uzun tutukluluk, uzun yargılama gibi birçok sorunun gündeme taşındığını ifade etti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Genel Kurul’a gelişinde AK Partili vekiller ve BDP’liler alkışladı. BDP’li Sırrı Süreyya Önder ve Sırrı Sakık’ın Gül’ü ayağa kalkarak alkışlaması ise dikkat çekti.

Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kuvvet komutanları ve yabancı misyon temsilcileri locadan izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz