TBMM lokantası'ndaki ilahi kavgası

ANKARA (İHA) - TBMM Lokantası'nda yaşanan ilahi kavgasının yankıları sürüyor. Haluk Koç, olayın 2 yıldır AK Parti'nin sistemli bir şekilde Cumhuriyetin temel değerlerini yıpratmaya yönelik başlattığı hareketlerinin bir sonucu olduğunu, kavganın küçümsenecek, irade dışı bir olay olmadığını iddia etti.

Meclis Lokantası'nda dün akşam iftar yemeğinde yaşanan ilahi kavgasının yankıları devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Haluk Koç, yemekte şiddete maruz kalan CHP Balıkesir Milletvekili Orhan Sür ve Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç'la birlikte Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. Koç, olayın "basit ve sıradan bir olay olarak" değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, "Bu 2 yıldır uygulanan sistemli bir olayın sonucudur" dedi. Koç, AK Parti'lileri 10 Kasım'da Anıtkabir başta olmak üzere düzenlenen törenlerde bir yandan Cumhuriyet ve Atatürk'ü övücü sözler söylerken, diğer yandan da övdükleri kurumu yıpratmaya çalışmaka suçladı. Koç, 2 yıldır AK Parti'nin sistemli bir şekilde Cumhuriyetin temel değerlerini yıpratmaya yönelik olarak başlattığı hareketlerinin bir sonucu olarak değerlendirdiği kavganın, küçümsenecek, irade dışı bir olay olmadığını iddia etti.

Reklam
Reklam

Olaya karışan AK Parti'li milletvekillerinin açıklamalarını da, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" şeklinde yorumlayan Koç, "Arkadaşlarımıza fiziki darba varana kadar hareket yaptılar. Ortada açık bir suç var. Ve bu suça karşı bir savunma gerçekleştiremediler. Olay ciddidir. Olayı basite indirgemek doğru değil" dedi. Koç, konuyu Meclis Başkanına anlattığını; ancak Arınç'ın daha sonra kendisine dönmediğini söyleyerek, "Meclis Başkanı Bülent Arınç'ı göreve davet ediyorum. Bu saldırıya katılan milletvekili danışmanları ne gibi soruşturmaya maruz kalacaklar merak ediyorum" diye konuştu. Gazetecilerin, "Suç duyurusunda bulunacak mısınız" sorusu üzerine ise Koç, "Bu yapılanların hepsi suç duyurusudur" dedi.