TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal:

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Siyaset Akademisinin demokrasiye başlangıcın ilk basamağı olduğunu

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Siyaset Akademisinin demokrasiye başlangıcın ilk basamağı olduğunu söyledi.

Köksal, partisinin İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından Siyaset Akademisi'nin 2'incisinin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katılımı ile bugün başlayacağını belirterek, akademinin geçen yıl çok başarılı olduğunu ve iyi neticeler alındığını kaydetti.

Siyaset Akademi'sine yoğun bir başvurunun olduğunu ifade eden Köksal, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"İnsanlarımız siyaseti daha iyi öğrenmek istiyor. Buradaki siyaset akademisinin özelliği, demokrasi için çok önemli bir adımdır. Demokrasilerin özünde siyaset vardır. Siyaset olmadan demokrasi olmaz, siyasi partiler olmadan demokrasi olmaz. Demokrasi olmadan cumhuriyet olmaz, demokrasi olmadan insan hakları olmaz. Hepsini bir araya koyduğunuz zaman siyaset akademisi de demokrasiye başlangıcın ilk basamağıdır. Buradaki öğrencilerimiz siyaseti en iyi şekilde öğrenip yollarına devam edecekler. Burada siyaseti öğrenmek sadece oturup siyaset yapmak için de değil, akademiye gelen insanlarımız iki türlü düşüncesi oluyor birincisi ileride partimizin çeşitli organlarında görev alabilmek, görev alırken de sadece görev almak değil bu işin okulunda okumuş, bilerek görev almak için gelenler var. İkincisi ise siyasete olan hobisinden dolayı siyaseti en iyi şekilde öğrenmek için geliyorlar. Geniş bir yelpaze içerisinde insanlar bilgilendiriliyor."

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir de, 8 hafta sürecek olan Siyaset Akademi'sine 151 kişinin katılacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: