Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal:

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, çözüm süreciyle...

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, çözüm süreciyle ilgili olarak teröristlerin 8 Mayıs’ta herhangi bir şart, herhangi bir koşul ileri sürmeden Türkiye’yi terk edeceklerini ifade etti.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık olağan toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sürece kamuoyu yoklamalarında desteğin yüzde 51’lerle başlayıp, yüzde 80’lere çıktığını söyleyen Köksal, AK Parti’li olmayanların da artık sürece destek verdiğini dile getirdi. Köksal, "Çözüm süreci kapsamında yaklaşık 1,5 aydır huzur süreci yaşanıyor. Bu süreçte analar ağlamasın, artık şehitler gelmesin, insanlarımız birbirleriyle kardeş olsun' dedik. Zaten var olan kardeşliği tesis etmek üzere böyle bir çalışma başlatıldı. Burada Başbakanımızın devlet adamlığını gerçekten takdir etmek lazım. Bunu bir milletvekili ya da partili olarak değil, bir vatandaş olarak söylüyorum. Böylesine zor bir noktada herkes cesaret edip de elini taşın altına koymaz. Sürecin vatandaşlara anlatılması için Akil İnsanlar Heyeti oluşturuldu. Onlar Türkiye'yi karış karış gezerek süreci anlatıyor. Parti yöneticilerimiz her yerde anlatıyor. Başbakanımız, 'Önce teröristler terk edip gitsinler, ondan sonra süreci yürütelim' dedi. Bu noktada da '8 Mayıs'ta herhangi bir şart, koşul öne sürmeden biz terk ediyoruz' dediler. Bu sürecin ikinci bölümüdür. Süreç böyle parça parça yürüyecek. 8 Mayıs konusu, sürecin başarıyla yürüdüğünü gösteriyor. Kamuoyu yoklamalarında sürece destek yüzde 51'lerle başladı, yüzde 80'lere çıktı. AK Parti’li olmayan insanlar da artık sürece destek veriyor. İnsanlar çocuklarını askere gönderirken, ticaret ve alışveriş yaparken inşallah endişe duymayacak. İnsanlar birbirlerini kucaklayacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Köksal, muhalefetin süreç konusunda yapıcı olmak yerine yıkıcı bir tavır içine girdiğini ifade ederek, "MHP başka bir tavır içerisinde. Süreçten besleneceğini umarak karşı çıkıyor. CHP'nin ise ne yaptığını kendileri de bilmiyor. Bir grup çıkıyor, 'destek vermek zorundayız' diyor, ertesi gün istifa ettiriliyor. Biz vatandaşın desteğini aldığımız için süreci yürütüyoruz" dedi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise, "Anayasa konusunda muhalefetle birlikte el birliği ile getirmek istedik. Bilindiği üzere AK Parti’nin milletvekili sayısı 330’un altında olduğu için 330’u bulmamız lazım. Muhalefet önüne engel çıkarmaya çalışıyor. Anayasa yapar gibi görünüyorlar. Vatandaşa anayasa yapacağız dediler. İlk defa askerlerin olmadığı bir sivil anayasa yapılacak dedi muhalefet. O nedenle kendilerini bağladıkları için biz anayasa yapmayız demiyorlar. Ama anayasa yapım sürecinde de maalesef engel çıkartıyorlar. Sonuç çıkması için gayret ediyoruz. Başbakanımızın dediği gibi onlar destek olmazlarsa bizler AK Parti iktidarı olarak metni hazırlayıp vatandaşa götürmek için sizlerin, halkın oyuna sunacağız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: