TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyeleri, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi'ni Gezdi

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ve beraberindeki bazı komisyon üyeleri, 1. Hava Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ve beraberindeki bazı komisyon üyeleri, 1. Hava Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu.

Komisyon üyelerini, 1. Hava Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Cevat Yazgılı karşıladı. 1. Hava Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'ndaki brifingin ardından Yazgılı, Köksal bir şilt hediye etti.

Daha sonra Teknoloji ve Silah Sistemleri Geliştirme Başkanlığı Tesislerini gezen komisyon üyeleri, tesisin komutanı Albay Orhan Nadar'dan bilgi aldı. Nadar, burada, F4 ve F16 uçaklarının mühimmatlarını tanıttı.

Reklam
Reklam

Köksal ve beraberindekiler, Atılım Jet Motor Bremze Tesisleri'ni gezip F16 jet motorunu test etti.

-"Göğsümüzü kabartan çalışmalar yapılıyor"-

Uçak FASBAT Müdürlüğü Tesisleri'nde T38, F4 ve F16 uçaklarını inceleyen Köksal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'deki programları dahilinde 1. Hava Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'ndaki farklı birimlerde brifing aldıklarını kaydetti.

Gördüklerinden ve anlatılanlardan heyecan duyduğunu ifade eden Köksal, şöyle konuştu:

"Her birimde herkes büyük bir heyecan ve özveriyle çalışıyor. Burada, sadece Türkiye'de değil dünyada pek çok noktada bir çok ülkenin yapamadığı düzenleme var. Komutanlığımız önemli bir iş başarmış. Gelecekteki gelişmeleri de göz önüne alarak 2023'te yapacağımız milli uçacağı hesaba katarak bütün gelişmeleri ve yenilikleri yapıyorlar. Millet ve ülke olarak göğsümüzü kabartan çalışmalar yapılıyor. Komisyon olarak mutlu olduk. Böylesine güzel bir tesisi ve işletmeyi görmek, buradaki çalışanların heyecanı bizi umutlandırdı. Buradaki arkadaşlarımız gelecekle ilgili çok daha büyük vizyonları var. Onların en kısa zamanda gerçekleşeceğini inanıyorum."

Reklam
Reklam

Köksal, bu tür tesislerde çoğu kez "gizlilik" adı altında bir şeyler yapıldığını ve yapılanı kimse görmediğini hatırlatarak, "Marifet de iltifata tabidir. Bir şey iyi yapılıyorsa iltifat gerekir. Onun için de görmek lazım. Ülkemizin insanları da bunları görmelidir" dedi.

-"Millileşme süratli şekilde yapılıyor"-

Bir gazetecinin "Türkiye'nin 2023'te mili uçağını ve tankını yapma hedefi var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Köksal, şunları söyledi:

"Hedefe adım adım gidiliyor. Atılım jet motor bremzesi Türkiye kendi yapıyor. Başka ülkelere de yapıyoruz. ASELSAN, TAI ve Eskişehir'deki Lojistik Komutanlığı'mız arasında önemli işbirliği var. Bir taraftan onları bazı şeyleri üretirken, burada da değerlendirilmesini yaparak hayata geçiriliyor. Hedefimiz, millileşmek. Özellikle savunma sanayinde millileşmek önemlidir. Kendimizi güvende hissedebilmeniz için mutlaka millileşmemiz lazım. Millileşme de süratli şekilde yapılıyor. Motor hariç pek çok parçayı da millileştirmiş vaziyetteyiz. Hedefimiz 2023'te milli uçağımızı yapmak. Altay tankları büyük çapta millileşerek yapılmaya başlandı."

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Köksal ve beraberindekiler, Jet Revizyon Müdürlüğü Tesisleri ve Müzesi'ni, Aksesuar Revizyon Müdürlüğü Tesisleri'ni gezdi.

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: