Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, tek bir terörist kalmayıncaya...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, tek bir terörist kalmayıncaya kadar terör örgütüne yönelik operasyonel faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi görüşülüyor. Komisyondaki görüşmeler İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Bakanlığın bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve bundan sonra da hayata geçirelecek projeleri anlatmasıyla başladı. Konuşmasının bir bölümünde terörle mücadele konusuna değinen Bakan İdris Naim Şahin, terör sorununu siyasete alet etmeden milli bir mesele olarak ele alarak, hep birlikte sorumluluk alınması gerektiğini ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

"İstihbari çalışmalar doğrultusunda, şiddet eylemlerini artıran bölücü örgüte karşı operasyonel faaliyetler etkin bir şekilde devam ettirilmektedir" diyen Bakan İdris Naim Şahin, vatandaşın ise şiddet ortamını kesinlikle istemediğini belirtti. Demokratik sistem ve güvenliğin tam olarak sağlandığı bir huzur ortamını oluşturmaya gayret ettiklerini ifade eden Bakan Şahin, "Bu huzur ortamı ise, PKK/KCK terörünün bölge üzerindeki baskısının kaldırılması ve örgütün tamamen etkisizleştirilmesiyle mümkün olabilecektir. İçişleri Bakanlığı olarak, önümüzdeki süreçte de, PKK/KCK terör örgütüyle mücadelemiz güvenlik güçlerimizin fedakarlığı ve üstün hizmet anlayışı ile kararlılıkla sürdürülecek, terörle mücadelemiz son terörist yok edilinceye kadar devam edecektir" diye konuştu.

Terörle mücadelenin bir diğer önemli ayağını alınan ekonomik ve sosyal tedbirlerin oluşturduğunu kaydeden Bakan Şahin, "Bölgelerimiz arasındaki ekonomik kalkın ve sosyal gelişme farklılıklarını ortadan kaldıracak, geri kalmışlığın getirdiği işsizlik ve göç gibi sorunları çözmeye yönelik projeler yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"2013 BÜTÇESİ, 2 MİLYAR 888 MİLYON 763 BİN TL"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, konuşmasının son bölümünde ise Bakanlığın 2013 yılı bütçesiyle ilgili bilgi verdi. Bakan Şahin şunları kaydetti:

"2013 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nda Bakanlığımıza 2 milyar 888 milyon 763 bin TL ödenek ayrılmıştır. 2012 yılında Bakanlığımıza tahsis edilen ödeneğe göre yüzde 11.7 artış söz konusudur. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 21,93 artışla 14 milyar 777 mliyon 121 bin TL. Jandarma Genel Komutanlığımızın bütçesi, bir önceki yıla göre yüzde 18,90 artışla 5 milyar 843 milyon 453 bin TL. Sahil Güvenlik Komutanlığımızın bütçesi ise bir önceki yıla göre yüzde 14,9 artışla 432 milyon 35 bin TL olarak öngörülmüştür. Bütçemiz değerli Komisyonunuzun tasviplerine mazhar olduğu takdirde tahsis edilecek olan kaynakların, Bakanlığımızın görev alanında bulunan hizmetleri yerine getirirken, en tasarruflu ve hizmete en uygun biçimde kullanılması yönünde her türlü gayret gösterilecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: