Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda "biber Gazı" Tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, İçişleri Bakanı İdris...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in konuşmasının ardından tartışma çıktı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, "Sıkılan biber gazı, millete sıkılmıştır" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, bakanlığının faaliyetleri ve projeleri ile ilgili verdiği bilgilerin ardından tartışma çıktı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, Bakan Şahin'in konuşmasının ardından komisyonda biber gazı sıkılmasını eleştirdi. Komisyonun teknik bir komisyon olduğunu ve komisyonun isminin genellikle milletvekillerinin çalışmalarıyla gündeme geldiğini söyleyen Komisyon Başkanı Lütfü Elvan, "TBMM tarihinde belki de ilk kez bir biber gazı sıkılmıştır. Çok ayıp bir husustur. Şiddetle kınıyorum. Ve bu bir anlamda millete sıkılmış olan bir biber gazıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Komisyon Başkanı Elvan'ın bu açıklamasının ardından ise komisyon salonundaki ortam gerildi. Komisyon Başkanı'nın biber gazına tepki göstermesi üzerine CHP sıralarından, "İçişleri Bakanı millete zaten sıkıyor. Milyonlara sıkıyor" sesleri yükseldi. CHP'li Mevlüt Arslanoğlu ise, "Biz burada insanlara biber gazı sıkmayız. Biz insanlara parfüm sıkarız. Ama bir arkadaşımız yanlışlıkla dokunmuş şeyine" diyerek, biber gazının yanlışlıkla sıkıldığını anlatmaya çalıştı. Arslanoğlu ayrıca, "O milletvekilleri biber gazı yediği zaman Sayın Bakan da siz de kınadınız mı?" diyerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Ulus'ta yaşanan olaylara gönderme yaptı.

Tartışma büyünce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, CHP sıralarına, "29 Ekim günü İçişleri Bakanlığımız tarafından, Ankara Valiliği tarafından 8 ayrı yer gösterilmiştir" diyerek tepki gösterdi. CHP'li İzzet Çeti de, Başkan'a cevap olarak, "Ulus'ta bayram kutlamak ne zaman yasak oldu? Ulusal bayramlardan niye rahatsızlık duyuyorsunuz?" diye bağırdı. Bunun üzerine Komisyon Başkanı Elvan, "Bu olayla ilgili gerekli rapor TBMM Başkanlığı'na da verilecektir. Yaptığınız ayıptır" dedi.

Reklam
Reklam

Komisyon'daki bütçe görüşmeleri devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: