TBMM polisine iletişim semineri düzenlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen TBMM polisine yönelik 'İletişim ve...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen TBMM polisine yönelik 'İletişim ve İletişimde Problem Çözme Teknikleri' konulu seminer düzenlendi. Kişisel gelişim uzmanı İsmail Karasu'nun verdiği seminerde iletişim ve sorun çözme anlatıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TBMM Koruma Dairesi Başkanı Mustafa Şentürk, sağlıklı iletişimin insan hayatında ne derece önemli bir unsur olduğuna dikkat çekti. Sağlıklı iletişimin açık, seçik, net ve anlaşılır bir şekilde olması gerektiğini ifade eden Şentürk, insanların birbirlerine saygı duymaları ve empati yaparak farklı bakış açılarından bakmaları durumunda sağlıklı bir iletişimin kurulabileceğini söyledi. TBMM Koruma Dairesi Başkanı Şentürk, "İletişim insanlığın varlıkları anlayabilmesi, kendi iç dünyasındaki fikirleri diğer canlılara aktarabilmesi için önemli bir unsurdur. İnsanlar sağlıklı açık ve anlaşılır iletişim kuramadıkları için yaşamlarında birçok sorun ile karşılaşıyorlar. Evde, okulda, işyerinde pek çok sorun iletişim eksikliğinden kaynaklanmakta ve insanların yaşamlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Birbirlerini dinlemeyen ve anlamayan insanlar eninde sonunda bir çatışma yaşamakta ve sorunlarını çözemedikleri için de zor durumda kalmaktadırlar." dedi.

Reklam
Reklam

Kişisel Gelişim Uzmanı İsmail Karasu ise seminerde yaptığı konuşmada, hedeflerinin katılımcılara psikolojik sağlıkları ile ilgili günlük hayatlarında kullanabilecekleri pratik ve temel koruyucu bilgiler sunmak olduğunu ifade etti. Katılımcıların günlük yaşam kalitesi ve ruh sağlığının korunmasının önemine dikkat çeken Karasu, amaçlarının kişinin benlik saygısı, öz güven, bireyin kendisi ile barışık olması, gündelik streslerle baş etme kabiliyetinin artırılması ve sosyal işlevselliğin geliştirilmesi olduğunu belirtti. Ruhsal rahatsızlıklara yakalanmayı önleyici koruyucu ipuçları da veren Karasu, kişinin değişime ne derece açık olduğunun önemine değindi. Alışkanlıkların hayat tarzını oluşturduğuna dikkat çeken Karasu, insan hayatında hoşgörünün ve empati yapmanın ne derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz