TBMM, televizyon yapımcılarını dinledi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu, televizyonlara dizi ve eğlence programı hazırlayan yapım şirketlerinin temsilcilerini dinledi

AKP Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu başkanlığında toplanan Komisyon toplantısına, Ay Yapım, Avşar Film, Focus Film, Beşiktaş Kültür Merkezi gibi yapım şirketlerinin temsilcileri ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu temsilcisi katıldı.

Uslu, medyada yer alan içeriklerin, insan onuruna aykırı bir şekilde yansıtılmak yerine toplumsal sonuçların daha etkin bir şekilde mesaj olarak altının çizildiği, sadece eğlencenin hedeflenmediği bir anlayışın olması gerektiğini vurguladı. Toplumda var olan sorunların yok sayılmasının hedef olmadığını belirten Uslu, toplumda örnek alınabilecek kadın tiplerinin çok azının medyada yansıtıldığını, bir Prof. tiplemesine dizilerde neredeyse hiç yer verilmediğini, Türkiye'de kadınların kızları için sadece zengin bir koca ile evlenebileceği bir geleceği hedeflemediğini belirtti. Uslu, Türkiye'de birçok kadının verdiği birey olma mücadelesinin de medyada yansıtılması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Özel Televizyonlardaki sekiz diziyle ilgili TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu uzmanlarının araştırma yaptığını söyleyen Uslu, hayatın içine daha çok girmek gerektiğini ve kalıp yargılardan uzaklaşmak gerektiğini vurguladı. Yapım Şirketlerinin temsilcileri de, kadın erkek eşitliği konusunda ellerinden geleni yapmayı hazır olduklarını komisyona ilettiler.

ANKA